Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haluaa palata voittokantaan, kun se kohtaa Vaasan palloseuran maanantaina!

Veikkausliiga jatkuu maanantaina FC Hakan osalta kotiottelulla, kun Vaasan Palloseura saapuu Tehtaan kentälle. Koskilaislähtöisen Jussi Nuorelan valmentaman vaasalaisnipun alkukausi ei ole pisteiden valossa ollut täysin toivottu, mutta pelillisesti tilanne ei ole läheskään niin synkkä, kuin viisi pistettä, sekä kolme tehtyä ja kahdeksan päästettyä maalia saattavat vaikuttaa.

Pitää ottaa huomioon, että vierasjoukkue on kohdannut Helsingin Jalkapalloklubin jo kahdesti, joista jälkimmäisessä Klubi iski kotonaan neljästi pallon vaasalaisten verkkoon. Jäljelle jäävien viiden ottelun päästettyjen maalien keskiarvo on siis alle yhden.

VPS:n ongelma on enemmänkin maalinteossa. Yksi syy tähän on viime kauden parhaan maalintekijän Kalle Multasen loukkaantuminen. Hakassakin pelannut hyökkääjä pelasi kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa puolikuntoisena, minkä jälkeen ei ole pelannut minuuttiakaan ja on todennäköisesti loppukauden sivussa. Multasen lisäksi joukkueen viime kauden toiseksi paras maalintekijä Tete Yengi vaihtoi kauden päätteeksi maisemaa. Näin ollen Vepsun riveistä on viime kauteen verraten poissa 22 maalia ja 15 syöttöä. Se ei voi olla näkymättä minkään joukkueen pelissä. 

Kaksikon lisäksi VPS:n sairastupa on ollut alkukauden aikana poikkeuksellisen suuri, joten siihen nähden joukkue on suoriutunut tähän asti vähintäänkin tyydyttävästi. 

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ei kuitenkaan katsele vastustajan kokoonpanoa, vaan näkee, että vastassa on hyvin viime kauden kaltainen, Hakalle vaikea joukkue.

– Vaasa on samantyylinen, kuin viime vuonna. Muistetaan, että hävittiin molemmat kotipelit heille, joten oli meille vaikea vastustaja.

– Ovat isokokoinen ja fyysinen joukkue, joka pelaa suoraviivaisesti ja heillä on vaaralliset erikoistilanteet.

FC Hakalta niinikään poistui tälle kaudelle 20 maalia Lee Erwinin muodossa, mutta tämä ei toistaiseksi ole näkynyt läheskään niin karulla tavalla, kuin ennakkoon moni ennusti. Koskilaisilla on seitsemästä ottelusta kasassa 11 maalia ja ne ovat jakaantuneet tasaisesti yhdeksälle eri pelaajalle. Ainoastaan Juan Lescano ja Fallou Ndiaye ovat osuneet kahdesti. Mustavalko-TV:n otteluennakossa vieraana yhden tehnyt ja kolme maalia syöttänyt Ryan Mahuta.

Vaikka akuuttia kriisiä ei maalinteon suhteen olekaan, niin Haka julkaisi viime viikolla uuden pelaajasopimuksen, kun norsunluurannikkolainen hyökkääjä Tiemoko Fofana liittyi joukkueeseen. 23 -vuotias maalintekijä on aiemmin pelannut Veikkausliigaa kausilla 2018-2020 Ilveksen riveissä 44 ottelussa tehden niissä yhdeksän maalia. Tainon mukaan hyökkääjä on maanantaina kokoonpanossa, vaikkakin miehen täyteen iskuun saaminen vie vielä aikaa.

– Tiemoko on ollut päivä päivältä pirteämpi ja pääsee paremmin mukaan meidän peliin.

– Pelituntuma on se, minkä kanssa vielä painitaan, mutta varmasti tulee olemaan iso apu meille.

– Ja uusi pelaaja tuo aina muihinkin pelaajiin uutta virtaa.

Kotijoukkueen tilanne otteluun lähdettäessä on erinomainen, sillä sivussa ovat ainoastaan Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe, mikä jättää jälleen kerran valmennukselle positiivisen ongelman sen suhteen, keitä pöytäkirjaan nimetään.

– Kuuma keli tulee vaikuttamaan maanantaina pelin kuvaan, mutta olen tyytyväinen, että meillä on nyt pelaajia ja saadaan penkiltä voimaa. Se oli viime vuonna meidän vahvuus ja odotan sitä löytyvän jatkossa myös tänäkin vuonna!

– Kaikki valmistautuminen on mennyt tällä viikolla erinomaisesti. Ollaan saatu isolla kentällä treeniä, kun on ollut pelaajia riittävästi käytössä.

– On treenattu meidän pallollista pelaamista ja uskon, että meidän puolustusvalmius pallollisena on parempaa.

– Huomenna on sellainen tilanne, että meidän pitää palata voittokantaan!

FC Hakan otteluinfo.

Liput Tiketti.fi.

VPS:n ennakko.

Ottelu tulee suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT