Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haastaa HJK:n tosissaan sunnuntain Klassikossa!

Sunnuntaina pelataan yksi suomalaisen pääsarjatason jalkapalloilun ehdottomista klassikoista, kun FC Haka isännöi Helsingin Jalkapalloklubia Tehtaan kentällä. 

Kaksi kaikkien aikojen menestyneintä suomalaista jalkapallojoukkuetta ovat usein ratkoneet mestaruuksia keskenään, mutta viime vuosina, Hakan Veikkausliigaan paluun jälkeen, on otteluita hallinneet helsinkiläiset. Tulevaan otteluun lähtökohdat ovat kuitenkin pitkästä aikaa ne, että valkopaidat lähtevät tosissaan taistelemaan täydestä pistepotista.

– Onhan se selvä, että HJK on suosikki edelleen. Me ollaan kuitenkin kehitytty koko ajan ja kotikentällä oltu vahvoja, niin se on päivänselvä asia, että vaikeaksi homma tehdään, Teemu Tainio lupaa.

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla kolme ja neljä, mutta piste-eroa toki löytyy yhdeksän pisteen verran helsinkiläisten eduksi. Tehtyjen maalien määrässä Haka on 30 maalillaan neljä maalia edellä, kun taas päästettyjä maaleja koskilaisilla on puolet enemmän, kaikkiaan 32 kappaletta.

Ylivertaisella materiaalilla operoiva, Hakaan verraten lähes nelinkertaisella pelaajabudjetilla kauteen lähtenyt HJK, joutuu sunnuntaina miettimään tarkkaan omaa kokoonpanoaan. Käytännössä kahteen Veikkausliiga -joukkueeseen riittävällä miehistöllä on mahdollisuus kierrättää paljon pelaajistoa ja nyt siihen on myös tarvetta. Klubi pelasi torstaina Eurooppaliigan karsintaottelun tanskalaista Silkeborgia vastaan kotonaan ja kohtaa samaisen joukkueen vieraskentällä ensi viikon torstaina.

Kolme ottelua viikkoon on kova rypistys ja on melko selvää, että näistä otteluista Eurooppaliigalla on enemmän merkitystä. Sunnuntaina on siis odotettavissa jonkinlaista rotaatiota, mikä avaa valkopaidoille hyvän iskun paikan. Tainio ei kuitenkaan lähde vertaamaan tilannetta siihen, kun Kuopion Palloseura joutui Europelistä rasittuneena kohtaamaan Hakan Tehtiksellä.

– KuPS peli oli eri, kun joutuivat matkustamaan pitkään pitkin Eurooppaa. Nämä Europelit ylipäätään on saanut liian isot mittasuhteet Suomessa. Ei missään nimessä ole raskasta ja ne jotka siellä pelaavat, haluavat pelata siellä ja silloin pitää jaksaa tällä ottelutahdilla.

Jos unohdetaan HJK:n otteluruuhkan tuoma pieni etu, niin toki Hakan oma peli on ollut viime aikoina uomissaan ja jokainen joukkue sarjassa joutuu ottamaan koskilaiset tosissaan. Tämän ovat viime aikoina saaneet kokea niin ikään ylempään loppusarjaan tähtäävät AC Oulu ja FC Inter, sekä edellä mainittu sarjakärki Kuopion Palloseura. 

HJK:n maalintekovastuu on jakautunut todella tasaisesti. Eniten maaleja on iskenyt Bojan Radulovic(6), mutta seuraavaksi eniten maaleja tehnyt Casper Terho on osunut vain kolmesti. Toivottavasti Haka pystyykin haastamaa helsinkiläiset vahvuudellaan, eli iloisella hyökkäyspelillä.

HJK alkukausi Veikkausliigassa ei ole sujunut täysin toivotusti, mutta viime aikoina joukkueen kunto ollut paranemaan päin. Kuntopuntarissa joukkue on toisena, pisteen enemmän Hakaan verraten saavuttaneena.

– Kivikova joukkue on sunnuntaina vastassa. Veikkausliiga ei ole mennyt ihan niin, kuin ovat suunnitelleet, mutta Euroopassa jälki on ollut kovaa. Me taas ollaan oltu kotona vahvoja ja nyt on hyvä formi päällä, niin kyllä me kaikki likoon lähdetään laittaan, Tainio lataa.

Haka on saanut valmistautua tulevaan Klassikkoon rauhassa. Hyvän treenirutiinin rikkoi tiistainen juhlaottelu Sääksjärven Loiskeen vieraana, mikä Tainion mukaan oli kaiken kaikkiaan positiivinen tapahtuma normaalien treenirutiinien keskellä, missä myös vähän peliaikaa saaneet pääsivät kentälle. Myös joukkueen terveystilanne on erinomainen, sillä loukkaantuneena ollut Atte Sihvonen on kuntoutunut ja näin ollen ainoa poissaolija on pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe.

Jos valkopaidoilla on kotikentällä kahtena aikaisempana vuotena takunnut, niin tällä kaudella Tehtis on ollut sellainen linnake, mitä viime kausilta on odotettu. Haka on yhdessä FC Hongan kanssa sarjan toiseksi paras kotijoukkue. Tätä tilastoa olisi sunnuntaina oiva paikka kaunistella. Helppoa se ei tule olemaan, mutta mahdollista. 

Yksi asia, mikä kotona on ollut isona apuna, niin yleisö on löytänyt jälleen Tehtiksen katsomoihin. 2-vuotisen jatkosopimuksen tehnyt kapteeni Niklas Friberg korostaakin Mustavalko-TV:n videoennakossa, että yleisön tuki on korvaamatonta ja mikään ei ole niin mahtava fiilis, kuin kolmituhatpäinen yleisö hurraamassa kotijoukkueen maalia!

Hakan yleiömääristä ja sen merkityksestä seuralle voit lukea enemmän täältä. Mikäli sunnuntaina haluaakin varmistaa lempipaikkansa katsomossa, niin kannattaa saapua paikalle ajoissa. Lippuja voi ostaa ennakkoon täältä, mutta niitä on myynnissä myös stadionin porteilla.

FC Haka – HJK pyörähtää käyntiin sunnuntaina 21.8. kello 16.00.
Kaikki alle 17 -vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi sisään.
Lue lisää ottelun järjestelyistä  täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT