Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kesän kotiottelut yleisömenestyksiä – FC Haka kiittää!

FC Hakan heinä-elokuun kotiottelut ovat olleet varsin menestyksekkäitä niin yleisömäärän ja tunnelman kuin kilpailullisten ja myynnillistenkin tulosten saralla. Kolmen ottelun katsojakeskiarvo on huikea 2686, ja edellisessä kotiottelussa Tehtiksellä suurin yleisömäärä yli kolmeentoista vuoteen, kun 3211 katsojaa todisti FC Hakan 3-2 voittoa AC Oulusta.

– Olemme valtavan iloisia ja tyytyväisiä siihen, kuinka valkeakoskelaiset, hakalaiset ja muutkin jalkapallon ystävät ovat ottaneet tänä kesänä Tehtiksen omakseen, kertoo FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen.

– Viimeisimmässä ottelussa todistettiin pitkään aikaan suurinta katsojamäärää Tehtiksellä. Se on hieno osoitus yhteisestä jalkapalloinnostuksestamme ja alueen urheilukulttuurista. Iso kiitokseni Hakan kannattajille ja kaikille katsojille, Olli toteaa nöyrästi.

Yleisömäärät Valkeakoskella ovat todellakin merkittävässä nousussa, sillä FC Hakan kauden 2021 yleisökeskiarvo oli 1190. Viimeisimmän Veikkausliigakierroksen yleisömääräkeskiarvo oli 2120, ja kierroksen selkeästi yleisörikkain ottelu oli juuri FC Haka – AC Oulu. FC Hakan kotipaikkakunta on Veikkausliigapaikkakunnista toiseksi pienin Maarianhaminan jälkeen, mutta yleisömäärissä se ei näy. Eteläinen Pirkanmaa ja Valkeakoski ovat kunnostautuneet jalkapallon kannattamisessa viime aikoina.

Kesän ottelutapahtumiin on kutsuttu myös paljon eri ryhmiä FC Hakan vieraiksi. Muun muassa Haka-perheen jäsenet, FC Haka Juniorien jäsenet ja viimeisimmäksi Valkeakosken, Akaan ja Lempäälän koululaiset ovat saaneet ilmaiskutsun otteluihin. Tästä huolimatta viimeiset kolme kotiottelua ovat olleet myös lipunmyynnillisesti kauden parhaat sekä parempia, kuin yksikään ottelu 2021 kaudella.  Ottelutapahtumissa myös palvelujen käyttö on lisääntynyt sekä katsojaa kohti käytettyinä euroina laskien että kokonaisuutena mitattuna. Tulos kertoo myös hyvää ottelutapahtuman palvelujen kehittymisestä.

– Yleinen palaute ottelutapahtumista on ollut varsin positiivista. Monet ovat sanoneet, että Tehtikselle on palannut menestysvuosien tunnelma, ja, että nuoret ovat löytäneet taas katsomoon. Tämä palaute on tietenkin upeaa ja teemme jatkossakin paljon töitä, että suunta myös pysyisi samana, kertoo Olli Huttunen

– Kiitän kaikkien kannattajien ja katsojien lisäksi mainiota tapahtumatiimiämme sekä viestintäryhmäämme kaikkine työntekijöineen ja vapaaehtoisineen. Ja tietenkin myös joukkueen tuloksekkaat esitykset ovat olleet osa ottelutapahtuman positiivista kokemusta. Kiitokset myös joukkueelle, Olli Huttunen lisää.

FC Haka pelaa seuraavan kotiottelunsa Tehtaan kentällä sunnuntaina 21.8.2022 alkaen klo 16, jolloin Veikkausliigan Klassikko-ottelussa vastaan asettuu eurokentillekin menestyksekkäästi tiensä raivannut HJK. Haka toivottaa jälleen kaikki katsojat lämpimästi tervetulleiksi! Nappaa liput talteen täältä.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT