Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niklas Friberg jatkaa Hakassa seuraavat kaksi kautta!

FC Haka ja Niklas Friberg ovat allekirjoittaneet sopimuksen, mikä pitää joukkueen kapteenin vielä seuraavat kaksi kautta Valkeakoskella.

– Uskon, että Hakan parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin ja haluan ehdottomasti olla omalla panoksellani mukana, ja todella hienoa että saan olla mukana seuraavat kaksi kautta, luottotoppari toteaa tyytyväisenä.

– Halusin jatkaa myös, koska seura on menossa oikeaan suuntaan kohti Veikkausliigan kärkeä ja uskon että kovan työn ja kärsivällisyyden kautta pystymme tulevaisuudessa saavuttamaan hienoja asioita yhdessä ja tuomaan valkeakoskelaisille iloa ja ylpeyttä kuulua Haka-perheeseen!

Niklas Friberg siirtyi Hakaan nousukaudelle 2019 ja on siitä asti kuulunut joukkueen luottopelaajiin. Tälle kaudelle 26 -vuotias Salon Palloilijoiden kasvatti sai myös kapteenin nauhan käteensä. Syystäkin seura ilmoitti hyvissä ajoin halukkuudesta jatkaa puolustajan sopimusta, eikä jatkopäätöksen teko ollut miehelle itselleenkään vaikea.

– Hakasta on tullut itselleni henkilökohtaisesti erittäin tärkeä seura. Seura, jonka tulen muistamaan loppuelämän seurana, joka antoi minulle mahdollisuuden näyttää kykyni ensin divarissa ja sen jälkeen liigassa. Siitä olen kiitollinen ja tulen aina olemaan!

Friberg pelaa tällä hetkellä parasta kauttaan Hakassa ja näkee sen johtuvan pitkälle hyvistä pelikavereista ympärillään, sekä siitä että ylipäätään koko joukkueen peli kulkee tällä hetkellä. Avainasioiksi mies nostaa sen, että joukkueen pelitapaa on käyty läpi jo joulukuusta asti. Lisäksi henkisen valmentajan rooli on ollut merkittävä.

– Valmennus on jo viime joulukuusta alkaen käynyt läpi joukkueen pelitapaa ja erilaisia malleja, mitä kentällä halutaan toteuttaa. Olemme jatkaneet niiden työstämistä koko vuoden ja ne tulevat enemmän ja enemmän automaationa kentällä.

– Uskon myös sillä olleen vaikutusta, että olemme saaneet joukkueena henkistä valmennusta läpi kauden ja osaamme kohdata virheet ja epäonnistumiset paremmin ja päästä niistä myös helpommin irti.

– Toki myös se, että joukkueena ollaan pelattu hyvin ja saatu voittoja ja ollaan hyvissä asemissa sarjassa ruokkii myös omaa ja kaikkien itseluottamusta.

Friberg ei mieti tavoitteita pidemmälle, vaan keskittyy täysillä tähän hetkeen. Hän uskoo Europaikan olevan täysin joukkueen saavutettavissa ja sen eteen tehdään töitä päivittäin, sekä nautitaan tästä hetkestä, mitä hän monen muun tavoin on odottanut jo vuosia.

– Nyt on vielä paljon pelattavaa ja keskityttävä peli kerrallaan loppukauden peleihin, ja napsia mahdollisimman monta voittoa niistä ja ennenkaikkea nauttia tästä tilanteesta, että pystytään taistelemaan näin hienoista asioista yhdessä!

Kapteeni on myös tiedostanut Tehtaan kentällä tällä kaudella olleen tunnelman ja tunnustaakin, että parempaa asiaa ei Valkeakoskelta löydy.

– Parasta Valkeakoskella on, kun tehdään maali ja 3200 katsojaa nousee penkeistä juhlimaan!

Toivottavasti Niklas Friberg saa nauttia näistä hetkistä vielä pitkään Tehtaan kentällä ja Valkeakoskella.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT