Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Logan Rogerson on ollut täysin pitelemätön – ”Olemme pystyneet tekemään paljon maaleja”

FC Haka porskuttaa vahvassa myötätuulessa Veikkausliigassa ja yksi joukkueen avainhahmoista on ollut laituri Logan Rogerson. Uusiseelantilaiselle ei tunnu löytyvän tällä hetkellä pysäyttäjää.

Rogerson on antanut tällä kaudella kuusi maalisyöttöä ja tehnyt samalla neljä maalia. Etenkin parin viime kuukauden aikana hän on ollut lähes pysäyttämätön oikealla laidalla. Hänet valittiin ansaitusti myös Veikkausliigan heinäkuun joukkueeseen.

Uuden-Seelannin maajoukkuepelaaja tavoitteli MM-paikkaa kesäkuussa, mutta Costa Rica eteni lopulta Qatariin. Muutaman viikon maajoukkuekomennus kantoi myös Veikkausliigaan.

– Olemme pelanneet joukkueena kollektiivisesti hyvin ja olemme pystyneet tekemään paljon maaleja. Henkilökohtaisesti aika maajoukkueen kanssa toi minulle paljon lisää itseluottamusta. Sain siellä harjoitella ja pelata huippupelaajien kanssa. Lisäksi ”Teme” on uskonut minuun sekä antanut vastuuta, ja se tuo itseluottamusta, Rogerson avaa vireensä taustoja.

Haka on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja taistelee tiukasti ylemmän loppusarjan paikasta Yhdeksästä viime ottelustaan Hakalla on viisi voittoa ja kolme tasapeliä.

– Olemme esiintyneet hyvin viime aikoina IFK Mariehamn -ottelua lukuun ottamatta, mutta se oli sellainen työtapaturma. Olemme nousseet monta kertaa viime hetkillä voittoon tai tasapeliin, ja se kertoo omalta osaltaan vahvasta joukkuehengestä. Hyökkäyksemme on toiminut hyvin ja Lee (Erwin) on ollut liekeissä. Olemme löytäneet todella hyvän yhteyden keskenämme.

Vielä alkukaudesta Hakan hyökkäyskalusto kipuili yhteisen langan löytämiseksi. Nyt palat ovat osuneet hyvin yhteen ja jälki on ollut sen mukaista. Haka on tehnyt tällä 30 maalia ja viidessä edellisottelussa osumia on syntynyt 11.

– Siinä tietenkin kestää aikansa ennen kuin yhteinen sävel löytyy. Olemme tehneet useita tunteja töitä harjoituskentällä pelin kehittämiseksi ja se alkaa tuottaa tulosta.

Viime ottelussa AC Oulua vastaan Rogerson iski kauden neljännen maalinsa. Vapauttavan syötön maaliin antoi Erwin ja vastaavanlainen kuvio nähtiin myös hieman myöhemmin ottelussa, mutta tuolloin oululaispuolustaja pääsi väliin.

– Lee on hyvä pitämään palloa. Kun näen hänen saavan pallon suojaukseen, se on kuin merkki minulle lähteä juoksemaan pystyyn. Hän on niin taitava, että pystyy sen pelaamaan eteenpäin, Rogerson kehuu hyökkääjäkollegaansa.

Seuraavaksi Haka on tositoimissa sunnuntaina 21.8., kun HJK saapuu Tehtikselle Klassikossa. Kotiyleisön tuki on taas tarpeen, kun Haka hakee ensimmäistä voittoaan Klubista sitten 2008 ja viidettä peräkkäistä kotivoittoa. Muista hankkia lippusi sunnuntain jännitysnäytelmään! Osta lippu täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT