Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Rogerson valmiina kohtaamaan entisen seuransa – ”HJK sytyttää kaikki”

Tehtaan kentällä pelataan sunnuntaina todellinen herkkupala, kun Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikasta taisteleva HJK tulee miljoonanipullaan Valkeakoskelle Klassikko-otteluun. Samalla Logan Rogerson kohtaa entisen seuransa.

FC Haka on voittanut neljä edellistä kotiotteluaan ja tappiottomien kotiotteluiden putki on venynyt kuuteen. Samalla yleisö on löytänyt Tehtaan kentälle hienosti, kun kolmessa peräkkäisessä pelissä on rikottu 2000 katsojan raja ja viime pelissä oli peräti yli 3200 fania paikalla. Hurjavireinen Rogerson antaa hyvistä kotiesityksistä kunniaa faneille.

– Jotkut tulokset johtuvat yksinkertaisesti yleisöstä. Esimerkiksi viime pelissä tunnelma oli epätodellinen ja se antaa meille niin paljon lisää uskoa taistella koko 90 minuuttia. Luulen, ettei yksikään katsoja ole lähtenyt peleistämme viime aikoina ennen täyttä aikaa, ja se auttaa meitä. Voin sanoa ihan henkilökohtaisena kokemuksena, että kun yleisö kannustaa, niin ei siinä voi lopettaa juoksemista ja siitä tulee yksi lisävaihde. Yleisö on ollut yksi iso syy siihen, miksi olemme pelanneet niin hyvin kotona, Rogerson kiittelee.

Hakan ottelut ovat todellakin olleet yleisöystävällisiä. Haka on tehnyt neljässä edellisessä kotiottelussaan peräti 11 maalia. Toisaalta omiin on mennyt seitsemän.  

– Meidän täytyy tehdä töitä puolustuspelaamisemme eteen. Puolustaminen alkaa ylhäältä eikä se ole pelkästään puolustajien vastuulla. Meidän on oltava ylhäällä myös aktiivisempia ja iskettävä vastustajiin hanakammin kiinni.

Rogerson tuli viime vuoden alussa Suomeen ja nimenomaan Hakan sunnuntaisen vastustajan HJK:n riveihin. Uusiseelantilaisen alku HJK:ssa oli kuitenkin rikkonainen loukkaantumisten takia ja hän siirtyi kesällä lainalle Hakaan. HJK ei käyttänyt Rogersonin optiota tästä vuodesta, joten Haka nappasi miehen pysyvästi riveihinsä.

– Minulla on HJK:sta hyviä muistoja. He toivat minut Suomeen ja olen siitä kiitollinen. Se on Suomen menestynein seura, mutta harmittavasti meidän yhteistyömme ei tuottanut hedelmää. Kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu, ja sen takia pääsin Hakaan ja olen siitä iloinen. Kyllähän se tuo lisämotivaatiota kohdata entinen seuransa, mutta HJK on Veikkausliigan suurin seura ja se sytyttää kaikki. Jokainen pelaaja ja joukkue haluaa pelata parastaan ykkösjoukkuetta vastaan, Rogerson miettii.

HJK voitti torstaina Eurooppa-liigan karsintakierroksen ottelussa tanskalaisen Silkeborgin ja on enää yhden pelin päässä Eurooppa-liigan lohkovaiheesta. Klubi on jo varmistanut paikkansa Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Rogerson luottaa jälleen kotiyleisön voimaan.

– Meidän täytyy vain jatkaa samalla tavalla miten olemme kotikentällämme pelanneet viime aikoina. Kotiyleisö on ollut hienosti tukenamme ja he ansaitsevat sen, että annamme kentällä kaikkemme. He uhraavat aikaansa ja rahaansa tullakseen katsomaan meitä, ja vähin mitä voimme tehdä, on pistää kaikki peliin kentällä, Rogerson korostaa.

Saavuthan ajoissa varaamaan paikkasi Tehtikseltä! Liput voit ostaa täältä.

Lisätietoja ottelun tapahtumista löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT