Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niklas Friberg tietää Klassikon tärkeyden – ”Merkitsee paljon valkeakoskelaisille”

Sunnuntaina kello 16.00 alkaen pelataan suomalaisen jalkapallon Klassikko, kun FC Hakan vieraaksi saapuu HJK. Kunnian lisäksi ottelussa jaetaan tärkeitä sarjapisteitä.

Salolaislähtöinen Friberg pelaa neljättä kauttaan FC Hakassa. Sitä kautta hän on oppinut ymmärtämään Klassikon tärkeyden ja merkityksen.

– Tiedän, että Haka-HJK merkitsee paljon valkeakoskelaisille. Kyllä se on koko joukkueelle sellainen peli, että haluamme näyttää pystyvämme voittamaan näitä isompia seuroja. Innolla odotan matsia. KuPS kaadettiin, niin olisiko nyt HJK:n vuoro, Friberg miettii Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

FC Hakan kotipeleissä on rikottu 2000 katsojan rajapyykki kolmessa edellisessä pelissä ja edellisottelussa lehterit pullistelivat yli 3200 katsojan voimasta. Edellisen kerran kolmessa peräkkäisessä kotiottelussa oli vähintään 2000 katsojaa vuonna 2009. Koskilaiset ovat heränneet taas kannattamaan joukkuettaan.

– Tosi hieno fiilis tulla, kun on paljon yleisöä ja yleisö elää mukana. On se hieno tunne, kun tehdään maali, niin koko katsomo hyppää pystyyn. Varsinkin, kun ollaan muutamassa pelissä tehty aika lopussa maali, niin on ollut aikamoinen meininki. Kyllä siitä saa virtaa ja futikseen kuuluu se, että fanit ovat paikalla ja elävät mukana. Sanoisin, että täällä on nyt pienimuotoinen buumi alkamassa.

HJK jahtaa jälleen mestaruutta ja voitolla sillä on mahdollisuus nousta KuPS:n kanssa tasapisteisiin sarjakärkeen. Eurokentillä se on raivannut tiensä jo vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen ja tavoittelee edelleen pääsyä Eurooppa-liigan lohkoon. Friberg ei kuitenkaan vastustajaa hätkähdä ja uskoo Hakan voittomahdollisuuksiin.  

– Odotan tasaista taistoa ja vähän samantyyppistä peliä kuin KuPS:aa vastaan. Pienet asiat ratkaisevat ja meidän pitää puolustaa hyvin sekä hyökätä terävästi vastaan.

– Ehdottomasti meidän pitää parhaimmillamme, jos mielimme kolme pistettä ottaa. Olemme olleet kotonamme vahvoja ja olen luottavainen, että pystymme kairaamaan sen voiton, Friberg toteaa.

FC Haka – HJK pyörähtää käyntiin sunnuntaina 21.8. kello 16.00.
Kaikki alle 17 -vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi sisään.
Lue lisää ottelun järjestelyistä  täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT