Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ensimmäisen jakson loppu käänsi Klassikon vieraille

FC Hakan ja Helsingin Jalkapalloklubin välisestä Veikkausliiga -kamppailusta odotettiin pitkästä aikaa todellista Klassikkoa, missä koskilaiset taistelisivat tosissaan täydestä pistepotista, mutta toisin kävin. Ottelun ensimmäinen kolmannes tarjosikin vielä vastinetta näille odotuksille, mutta ensimmäisen jakson loppu oli valkopaidoilta synkkä ja lopulta vieraat kuittasivat täyden pistepotin puhtaalla 0-3 -tuloksella.

Avausjaksolla kotijoukkueen peli oli kurinalaista ja välit pidettiin toivotun tiiviinä, mutta tarjoutuneista maalipaikoista ei kuitenkaan onnistuttu pelivälinettä verkkoihin toimittamaan.

– Eka puolituntinen me maltettiin puolustaa joukkueena ja päästiin hyödyntään meidän vahvuuksia, eli tilanteevaihtoja. Niin kuin Tonikin(Koskela) tuossa mainitsi, pomppu sinne tai pomppu tänne tai viimeinen syöttö vähän huolellisempi, niin oltais voitu saada se maali, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio pohti ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Valkopaitojen paras maalipaikka osui muutoinkin erinomaisen pelin pelanneelle Tino Purmeelle 31. minuutilla. Lee Erwin laittoi pystysyötön boksin sisään, minkä Purme otti taitavasti haltuun ja pääsi läheltä tuikkaamaan, mutta HJK -vahti Conor Hazardin täydellinen vastaantulo esti yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 38. minuutilla. Perparim Hetemaj lähetti paristakymmenestä metristä millintarkan pystysyötön mihin Anthony Olusanya karkasi Jude Arthurilta ja puski pallon vasemman tolpan viereen, eikä Haka -maalissa pelannut Aatu Hakala voinut sille mitään.

Ensimmäisen jakson loppu oli kotijoukkueelle muutoinkin synkkä. Vain neljä minuuttia edellisestä ja HJK iski jälleen. Casper Terho ohitti oikealla laidalle Elias Collinin ja pääsi päätyviivan tuntumasta syöttämään alaviistoon aivan vapaaksi jätetylle Bojan Radulovicille. Vieraiden maalitykki ei avopaikasta erehtynyt, vaan sijoitti kauden seitsemännen osumansa tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Lopullisesti valkopaitojen avauspuolikkaan synkensi Aapo Halme, joka puski kulmapotkun aivan Hakalan nenän edestä verkkoihin tuomarin antamalla lisäajalla.

– Täysin musta kymmenminuuttinen ja päästetään kolme maalia. Yksitellen lähdettiin prässäämään ja tämäntasoinen joukkue vastassa, niin ehkä jonkun olisi pitänyt tajuta, että nyt ei enää kannata prässätä. Kolme maalia siihen loppuun, niin kyllähän se oli sellainen naula arkkuun niin sanotusti, Tainio harmitteli.

Vaikka tilanne vaikuttikin toivottamalta, niin Haka kokosi rivinsä toiselle jaksolle ja Hazardin vartioimaa maalia pääsivät hätyyttelemään Erwin, Elias Mastokangas ja Luiyi de Lucas, mutta lisäosumia ei nähty kummassakaan päässä ja näin siis pisteet matkasivat Klubin matkassa Helsinkiin.

– Tietenkin olen ylpeä pojista, että jaksettiin taistella toinen puoliaika, ettei revennyt ihan tennislukemiksi. Ei me mitään uhkaa saatu, vaan se oli enemmän ja vähemmän pelailua se toinen puoliaika. Ei HJK päästänyt meitä oikeestaan millekään paikoille. Kyllä parempi vei tänään, Tainio myönsi rehdisti ja käänsi katseet jo tulevaan Ilves -otteluun, mikä on hänen mukaansa jo ihan toisenlainen taistelu.

Tappiosta huolimatta Tehtaan kentällä oli jälleen huikea tunnelma 2434 katsojan kannustaessa valkopaitoja!

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Tilastot Veikkausliiga.com.

HJK:n raportti täältä.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT