Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka kohtaa torstaina Crusaders FC:n Tehtaan kentällä!

FC Haka kohtaa Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella pohjoisirlantilaisen Crusaders FC:n. Ensimmäinen osaottelu Tehtaan kentällä käynnistyy torstaina kello 19.00.

Vastustaja Crusadersin sarjakausi alkaa vasta elokuun alussa. Joukkue on kuitenkin pelannut kesän aikana muutaman ottelun. Heinäkuun ensimmäinen päivä pelattu Pohjois-Irlannin mestarin ja cup-mestarin välinen Charity Shield päättyi Crusadersin 2-0 -voittoon Larnesta. Lisäksi joukkue on pelannut walesilaista The New Saints FC:tä vastaan häviten 1-4 ja voittanut sarjaporrasta alempana pelaavat Dundelan 2-0 sekä Ardsin 3-0.

Teemu Tainio joukkoineen on luonnollisesti tutustunut vastustajaan huolellisesti, mutta siltikin vierasjoukkue tulee olemaan pienoinen arvoitus.

– On ollut vaikea saada tietoa joukkueesta, sillä he ovat pelanneet vain yhden virallisen pelin kesällä. Se tulee olemaan jonkinlainen yllätys, mitä meillä on huomenna vastassa.

– Ei ole ehkä kaikista juoksuvoimaisin joukkue ja meidän pitää saada heitä liikkeelle. Yritämme pitää palloa ja liikuttaa sitä löytääksemme paikkoja matalan puolustuslinjan puhkaisemiseen.

Crusaders pääsi keskiviikko -iltana hakemaan tuntumaa kotikenttäänsä isompaan Tehtaan kenttään. Tainio näkee, että merkittävä kotikenttäetu onkin käytettävä hyödyksi.

– Heidän kotikenttä on aika pienikokoinen, joten meidän pitää pystyä liikuttamaan heitä ja pitää sellainen kova tempo.

Crusadersin päävalmentaja Stephen Baxter puolestaan odottaa joukkueensa omaksuvan asiat ja pääsevän nopeasti peliin kiinni.

– Euro -peleissä on aina oma haasteensa, koska et tunne vastustajaa entuudestaan.

– Olemme kuitenkin pelanneet näitä aiemminkin. Sinun pitää päästä nopeasti peliin mukaan, ymmärtää vastustajan vahvuudet ja heikkoudet nopeasti, sekä saada peli mahdollisimman nopeasti haltuun.

Haka pääsee kauan odotettuun otteluun erinomaisista lähtökohdista, sillä ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Vigori Gbe ja Mehdi Boukassi ovat sivussa. Tämä toki tarkoittaa, että joitakin pelaajia pitää jättää kokoonpanon ulkopuolelle.

Päävalmentaja Tainiolta löytyy kokemusta Euro -peleistä ja kansainvälisistä otteluista. Miehen ohje joukkueelleen on lähteä nauttimaan joka hetkestä.

– Nämä on spesiaali -caseja, joten näistä pitää nauttia. Näissä ei ole sinällään mitään jännitettävää, vaan näistä vaan pitää osata nauttia.

Lue lisää vastustajasta kotisivuiltamme: ”Esittelyssä FC Hakan Euro -vastustaja Crusaders FC”

Crusadersin kotisivut.

Voit katsoa ottelun suorana Solidsport.com -palvelusta hintaan 10€.

Euro -otteluinfo.

Katso alta Hakan otteluennakko (englanniksi), sekä ottelun ennakko -mediatilaisuus torstailta 12.7.2023.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT