Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jape Laine haluaa laittaa vastustajan liikkeelle – ”Pystyttävä asettamaan tempo kovaksi”

FC Hakan paluu eurokentille lähestyy eikä enää tarvitse nukkua kuin yksi yö, kun edessä on jo pelipäivä. Janne-Pekka Laineen mukaan vastustaja on tarkkailtu ja joukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin.

Tehtaan kentällä on tehty valmistelutöitä kohti torstain Konferenssiliigan karsintaottelua ja lippuja on myyty jo yli 1700. Hiljalleen odotettu hetki alkaa olla käsillä.

– Kyllä tässä hyvillä mielin tulee treeneihin ja odottaa torstaita. Nytkin oli kiva päivä ja täällä Tehtiksellä on jo vähän eri tunnelma, Laine totesi tiistain harjoitusten jälkeen.

Haka on ehtinyt tutustua hieman tulevaan vastustajaan. Laineen mukaan vastustaja ei välttämättä esitä pelillisiä hienouksia, mutta helppoa iltapuhdetta Hakalla ei ole luvassa.

– Aika brittijengi. Aika paljon isoja jätkiä ja isoa palloa ja paljon kamppailupelaamista. Pelin luonne varmasti määrittyy pitkälti sillä, pystymmekö liikuttamaan heitä puolelta toiselle.

Hakan kausi on täydessä tohinassa, mutta Crusaders ei ole vielä sarjakauttaan aloittanut, joten Hakan pelivalmiuden pitäisi olla vastustajaa paremmalla tasolla. Crusadersin joukkue koostuu myös huomattavasti Hakaa kokeneemmista pelaajista, joten Laine nostaa avaintekijäksi sen, miten Haka saa vastustajan liikkeelle ja väsytettyä. Crusaders oletettavasti tulee hakemaan puolustusvoittoisesti hyviä lähtökohtia omaan kotiotteluunsa ja Hakan on pystyttävä murtamaan vastustajan matala blokki.

– Olemme painottaneet sitä, että meidän pitää pitää tempo hyvänä. Meillä on kausi kesken ja heillä vasta alkamassa, joten meillä on ehkä etu pelituntuman suhteen. Sitä kautta meidän on pystyttävä asettamaan tempo riittävän kovaksi.

Crusaders on myös fyysinen vastustaja, joka on vaarallinen erityisesti rangaistusalueen keskityspalloissa.

– Koen, että pystyn ihan hyvin kamppailupelaamista hoitamaan. En näe sitä isona ongelmana, mutta boksissa pitää olla tarkkana. Siellä on isoja jätkiä ja hyviä pääpelaajia. Tuntuu, että usein suomalaisjoukkueilla se boksipelaaminen voi olla vähän heikompaa, korostaa Laine.

FC Haka-Crusaders FC torstaina 13.7. kello 19.00. Otteluun on myyty jo yli 1700 lippua, joten varaa oma paikkasi peliin nyt. Lisätietoa ottelutapahtumasta löydät täältä.

Tutustu myös tulevaan vastustajaan tarkemmin täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT