Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Eero-Matti Auvinen odottaa kovaa kamppailua boksissa – ”Varmasti saa olla tarkkana”

FC Haka palaa eurokentille 15 vuoden tauon jälkeen, kun se isännöi Konferenssiliigan karsintaottelussa pohjoisirlantilaista Crusaders FC:tä. Hakan toppari Eero-Matti Auvinen on valmis nollaamaan vieraat.

Haka on tarkkaillut vastustajaa ja vastassa on tyypillinen brittijoukkue, joka pelaa suoraviivaisesti palloa vastustajan rangaistusalueelle ja samalla puolustaa omaa maaliaan tiiviisti. Hakan puolustukselle onkin tiedossa kova taistelu pääpallojen herruudesta, kun Crusaders laittaa palloa lähes kaksimetristä Adam Leckyä ja lähes 190-senttistä Jordan Owensiä kohti. Auvinen tietää varoa vastustajan kookkaita ja fyysisiä kärkimiehiä.

– Varsinkin yksi on parimetrinen kaveri ja varmasti saa olla tarkkana. Brittijengit ovat vahvoja ja fyysisiä boksissa, vaikka joka jätkällä ei pituutta ole ehkä yhtä paljon kuin hänellä. Todellakin saa olla tarkkana, Auvinen ennakoi.

Hakalla on ollut puolustuspelinsä kanssa haasteita kauden aikana, mutta peli on kuitenkin selkiytynyt ja tiivistynyt. Auvisen mukaan turhat nukahdukset täytyy vain karsia pois.

– Pitää vain toteuttaa niitä juttuja, mitä olemme käyneet treeneissä läpi. Kyllä me mielestäni käymme oikeita asioita läpi, mutta liigapeleissä on kuitenkin tullut sellaisia pieniä yksittäisiä virheitä. Ne pitää saada euromatsissa pois. Ei mitään erityistä, mutta tarkkuutta.

Haka on ensimmäistä kertaa eurokentillä 15 vuoteen, ja niin Haka-fanit kuin pelaajatkin ovat odottaneet peliä jo viime syksystä lähtien. Auvinen ei kuitenkaan stressaa ylimääräistä.

– Henkilökohtaisesti ei ole ainakaan ylimääräisiä paineita. Jokaisessa pelissä on paineet, mutta onhan tämä vähän tällainen spesiaalipeli. En tiedä tuoko se lisäpainetta, mutta ainakin vähän lisämaustetta.

– Huomaa, kun on erikoisjärjestelyjä ja muuta, että se tuo mukanaan vähän erityisfiilistä. Kaikki on tietyllä tavalla vähän uutta ja erityistä. Täytyy vain koettaa sulkea se pois ja keskittyä. Kuitenkin loppujen lopuksi tämä on vain peli muiden joukossa, Auvinen toteaa rauhalliseen tyyliinsä.

FC Haka-Crusaders FC torstaina 13.7. kello 19.00. Otteluun on myyty jo lähes 2000 lippua ja pelipäivänäkin voit varmistaa paikkasi vielä kesän odotetuimmassa pelissä. Lisätietoa ottelutapahtumasta löydät täältä.

Tutustu myös tulevaan vastustajaan tarkemmin täältä.

Voit katsoa ottelun suorana Solidsport.com -palvelusta hintaan 10€.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT