Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Vihdoin Haka näytti, millainen linnake Tehtis on!

Tehtaankenttä on ollut Hakalle haastava paikka niin edellisellä, kuin tälläkin Veikkausliigakaudella. Siitä tuskasta ei ollut keskiviikkona jälkeäkään, sillä täysin uudistuneella peli-ilmeellä esiintynyt koskilaisryhmä otti Seinäjoen Jalkapallokerhosta 4-0 -niskalenkin ja osoitti, että Tehtaankenttä on jälleen Hakan linnake!

Valkopaidat lähtivät keskiviikon otteluun rajusti uudistuneena, sillä Ilves -ottelun avauskokoonpanosta oli vaihtunut kuusi pelaajaa. Päävalmentaja Teemu Tainio lupailikin otteluennakossa, että muutoksia tullaan näkemään ja se todella kannatti, sillä kentällä nähtiin täysin uusi HAKA!

5-3-2 -ryhmityksellä otteluun lähteneen kotijoukkueen puolustuspeli toimi ja etenkin oikealla laidalla wingbackina viilettänyt Seth Saarinen oli alati luomassa nopeudellaan vaikeuksia seinäjokelaisten puolustukseen. Myös keskikentän Maximus Tainio ja Janne-Pekka Laine, sekä kärjessä aloittanut Ishmael Yartey nopeuttivat Hakan hyökkäyspelaamista huomattavasti edellisiin otteluihin verraten. Myös Teemu Tainio jakoi omilleen kiitosta uudistuneen peli-ilmeen seurauksena.

– Sanoin pojille, että kun tehdään niitä asioita, mitä on treenattu ja sovittu, niin jälki voi olla sit tuon näköistä.

Palkinto voitonhaluiselle koskilaisryhmälle tuli 23. minuutilla, kun Tainio keskitti oikealta ja Yartey pääsi puskemaan maalin edestä tarkasti ohi Jesse Östin.

Hakan kenttätasapaino oli läpi ensijakson hyvin kasassa, mutta 35 minuutin jälkeen vieraat olivat kahdesti lähellä kavennusosumaa. Ensin Eero-Matti Auvinen liukui Rafal Wolsztynskin laukauksen eteen ja siitä seuranneesta kulmasta Nikko Boxal pääsi laukomaan, mutta kotijoukkueen maalissa pelannut Aatu Hakala pelasti joukkueensa takaiskulta.

SJK:n maalitilanteiden jälkeen hienoa tunnelmaa ylläpitänyttä Tehtiksen yleisöä hemmoteltiin 39. minuutilla, kun ensimmäinen maali nähtiin peilikuvana. Nyt Henri Malundama keskitti vasemmalta ja Saarinen puski maalin edestä pallon ohi Östin jo toistamiseen.

Enempää ei ensimmäisellä jaksolla maaleja nähty ja tauolle siirryttiin siis iloisessa kotijoukkueen 2-0 -johdossa.

Toisen jakson alkuun vierasjoukkue tuli nälkäisenä hakemaan kavennusosumaa. Lähellä olikin, ettei 2-1 -osuma nähnyt päivänvaloa 50. minuutilla, kun Denis Olyjnik pääsi yrittämään Tucon vapauttavan syötön jälkeen läheltä, mutta tälläkin kertaa nuori maalivahti veti pidemmän korren.

Elleivät aiemmat näytöt riittäneet, niin Aatu Hakala pelasi itsensä lopullisesti Tehtikselle saapuneen 1350 -päisen yleisön sydämiin ottelun 70. minuutilla. Henri Malundama kaatoi boksissa Jake Jarvisin ja ottelun päätuomari Ville Nevalainen vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Pallon taakse asteli kokenut Tuco, joka yritti laukoa pallon vasempaan alanurkkaan, mutta Hakala aavisti oikein ja torjui laukauksen, niin mies itse, mutta myös koko muu joukkue, sekä yleisö juhli villisti.

Ellei seinäjokelaisten selkäranka katkennut vielä tuohon epäonnistuneeseen rangaistuspotkuun, niin sitten viimeistään Maximus Tainion 77. minuutilla viimeistelemään osumaan, johon upean syötön tarjosi Logan Rogerson.

Ja jottei illasta olisi tullut kotijoukkueelle yhtään huonompi, kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, niin kapteeni Jacob Bushue viimeisteli loppulukemat 4-0 uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalillaan. Näin siis Haka kuittasi parhaalla mahdollisella tavalla elokuun lopun Seinäjoen vierailun ja nousi samalla pois karsijan paikalta sijalle 10.

– Tosi tyytyväinen ja iloinen poikien puolesta. Loistava suoritus ja tietenkin Aatun upea peli myös!

– Usko on tärkein juttu, että positiivisuus pysyy ja uskotaan omaan tekemiseen. Tämä oli erinomainen esitys tänään ja pelit jatkuu tiuhaan tahtiin, tärkeä peli sunnuntaina Oulussa, joten sitä kohti, Teemu Tainio päättää katsoen jo tulevaan.

Kuvat: Jussi Rämä 

Ottelun tilastot TÄÄLTÄ.

Ottelun tallenne ja kooste Ruutu+ -palvelusta.

SJK:n raportti TÄÄLTÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT