Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan sankari Aatu Hakala – ”Oli kyllä hienoa”

FC Haka otti upean 4-0-voiton SJK:sta Tehtaan kentän tunnelmallisessa illassa keskiviikkona. Hakan sankarista ei ollut epäselvyyttä, kun tulevat Tehtiksen tähdet piirittivät 21-vuotiasta Aatu Hakalaa ottelun jälkeen nimmareita ja yhteiskuvia pyydellen. Nuori maalivahti loisti yhdessä Tehtiksen iltavalojen kanssa kilpaa.

Hakala nollasi kerta toisensa jälkeen SJK:n yritykset. Jo ensimmäisellä puoliajalla Nikko Boxall jäi nuolemaan näppejään jo varmalta maalilta näyttäneessä tilanteessa. Toisen puoliajan alun reaktiotorjunta Denys Oliinykin yritykseen olisi jo itsessään riittänyt mihin tahansa koostelähetykseen, mutta Hakala nappasi vielä Tucon rankkarin kiinni ja esitti kypsiä otteita läpi ottelun.

– Puolustimme todella hyvin. SJK sai muutaman aika hyvän paikan, mutta mielestäni pystyimme pitämään aika hyvin kontrollin pelissä. Rokotimme hyvin maalipaikoista ja se oli loistavaa. Hyvä peli kaiken kaikkiaan, Hakala summasi viileänä pelin jälkeen.

Hakaan täksi kaudeksi siirtynyt Hakala debytoi aiemmin tällä kaudella HJK:ta vastaan ja sai nyt uuden näyttöpaikan pelaten toisessa Veikkausliigaottelussaan.

– Tuntuihan se tosi hyvältä. Olen yrittänyt tehdä mahdollisimman paljon töitä ja oli hienoa, että tuli tällainen palkinto tähän vaiheeseen. Oli kyllä hienoa.

Maalivahtipelin osalta Hakalla on tällä hetkellä hyvä tilanne. Kokenut Mika Hilander on ollut tasaisen varma ja nuori Hakala on näyttänyt potentiaalinsa.

– Jokainen mahdollisuus päästä pelaamaan on näytön paikka. Yritän tehdä valmennukselle heidän työnsä mahdollisimman vaikeaksi, virnuili Hakala.

Ottelu oli samalla Hakalan nuoren Veikkausliigauran ensimmäinen nollapeli. Hakalan edellisestä nollapelistä oli ehtinyt kulua lähes päivälleen kaksi vuotta, sillä edelliskerran maali säilyi koskemattomana Kakkosen ottelussa KäPaa vastaan 28.9.2019. Tuolloin Hakala pelasi vielä Gnistanin paidassa.

– Onhan nollapeli tosi tärkeä. Olihan tämä aika mahtavaa, että sai sen tähän paikkaan. Edellisestä nollapelistä oli vähän liian pitkä aika.

Voitolla Haka katkaisi neljän ottelun tappioputken ja nousi samalla pois karsijan paikalta. Tärkeä voitto toi energiasysäyksen kohti sunnuntaina siintävää AC Oulu –ottelua.

– Kyllähän tämä auttaa todella paljon ja luo uskoa koko joukkueelle. Tärkeät pisteet tulivat tänään.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT