Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kapteeni Bushuelta selvä viesti: ”Meidän täytyy tehdä Tehtiksestä linnake”

FC Hakan pitkä odotus päättyy maanantaina, kun Veikkausliiga käynnistyy koskilaisjoukkueen osalta. Kapteeni Jacob Bushue uhkuu itsevarmuutta kauden alla.

Bushue on katsellut joukkueen tekemistä talven aikana kapteenin ylpeydellä.

– Olemme menneet kovaa tammikuusta asti ja luonnollisesti pitkälle harjoituskaudelle mahtuu ylä- ja alamäkiä. Joukkue on osoittanut hyvää työmoraalia koko talven ajan ja olemme tehneet kovaa töitä kautta varten, kolmannen kautensa mustavalkoisten kapteenina aloittava Bushue kertoo.

Bushue teki jo hyvissä ajoin viime kauden aikana jatkosopimuksen Hakan kanssa. Hän on hyvillä mielin seurannut joukkueen kasaamista.

– Tietty runko säilyi viime kaudesta ja sitten olemme saaneet todella hyviä vahvistuksia. Mielestäni joukkueemme on tällä kaudella materiaaliltaan leveämpi kuin viime kaudella. Joukkueessa on enemmän kilpailua ja se puskee kaikkia kehittymään. Uskon, että se on yksi valttimme kauden aikana, ja tulemme varmasti kehittymään kauden edetessä.

Hakan viime kausi oli vaikea ja erityisesti alkukaudesta tuloksenteko oli hankalaa. Ensimmäinen voitto tuli vasta kauden kymmenennessä pelissä, vaikka monesti alkukauden otteluissa voitto oli Hakan otettavissa.

– Hyvä alku on tärkeä, sillä se kantaa eteenpäin ja tuo joukkueeseen itseluottamusta. Viime kaudella pelasimme mielestäni kauden alussa ihan hyvin, muttemme vain saaneet tuloksia aikaiseksi. Kun tuloksia ei tule, niin samalla se vaikuttaa auttamatta myös itseluottamukseen. Sen vuoksi olisi tärkeä saada positiivinen alku kaudelle.

Viime kauden avausvoitto tuli juurikin HIFK:n vieraana ja nyt Haka pääsee yrittämään samaa temppua heti kauden avauspelissä.

– Tällä hetkellä kaikki katseet ovat HIFK:ssa. Toivottavasti pystyisimme uusimaan viime vuoden voiton.

Haka on asettanut tavoitteekseen sijoittua Veikkausliigassa kuuden parhaan joukkoon. Bushue on seurannut talvella myös muiden joukkueiden edesottamuksia ja pitää tavoitetta realistisena kaiken osuessa nappiin.

– Katselin talven aikana paljon Suomen Cupin pelejä ja joitakin harjoituspelejä, mutta niitä on tietenkin vaikea suoralta kädeltä verrata Veikkausliigan peleihin. Erot eivät mielestäni ole kovin isoja ja meillä on mahdollisuudet taistella voitosta jokaista joukkuetta vastaan. Meillä on joukkue, joka kykenee haastamaan kaikki, mutta se on meistä itsestämme kiinni. Meidän on lähdettävä joka peliin kovalla asenteella ja toteutettava valmentajien tekemää pelisuunnitelmaa. Meillä on hyvä nippu jätkiä tässä joukkueessa ja uskon meidän pystyvän vastaamaan haasteeseen.

Yksi Hakan viime kauden kompastuskivi oli kotiottelut. Haka voitti kauden aikana vain yhden kotiottelun ja siihen saldoon Bushue haluaa muutosta.

– Meidän täytyy tehdä Tehtiksestä tällä kaudella linnake, ja sellainen paikka johon vastustajat eivät halua tulla. Kaikki lähtee itsestämme ja meidän on tehtävä vastustajille heidän olonsa mahdollisimman tukalaksi, Bushue painottaa.

Bushue myöntää, että kaipasi yleisöä jo talven harjoitusotteluissa.

– Voi luoja kuinka kaipaankaan päästä yleisön eteen pelaamaan! Olemme tahkonneet koko talven halleissa ilman yleisöä ja minulla on ikävä sitä tunnelmaa. Toivottavasti saamme yleisöä mahdollisimman pian Tehtikselle, sillä heistä on meille apua ja tuovat meille etua.

FC Haka aloittaa kautensa HIFK:n vieraana maanantaina 3.5. kello 18.30. Otteluun ei pääse yleisöä, mutta se on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+:sta. FC Hakan kausikorttilaisille on lähetetty Ruutu+:n koodi, joka on voimassa kuukauden, joten kannattaa vilkaista sähköpostia. Ruutu+:n katseluoikeuden voi tilata myös FC Hakan verkkokaupasta. Samalla tuet FC Hakaa.

FC Hakan ensimmäinen kotiottelu on 14.5., kun Tehtaan kentälle saapuu sarjanousija KTP.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT