Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Odotus on ohitse – Veikkausliiga vihdoin käyntiin

Pitkä odotus saadaan vihdoin maanantaina päätökseen, kun FC Haka hyökkää Veikkausliigan 2021 avausottelussaan HIFK:n kimppuun.

Koskilaisten pelaajatilanne otteluun on äärimmäisen hyvä, sillä sairastuvalla ovat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Ndukaku Alison ja Aleksandar Vucenovic.

Vaikka kevään harjoitusottelut eivät tuloksellisesti olekaan menneet nappiin ja pitkittyneestä talvesta johtuen joukkue pääsi verrattain myöhään treenaamaan isolla kentällä, niin päävalmentaja Teemu Tainio uskoo ajan riittäneen.

– Tosi mukava saada kausi käyntiin, kun vihdoinkin päästään pelaamaan.

– Kyllä me ollaan valmiita. Toki osalla porukasta on vielä tekemistä pelituntuman kanssa, mutta kokonaisuutena tosi hyvä tilanne!

Hakan joukkueella on ollut läpi talven selkeä suunnitelma, että mitä pelissä tullaan näkemään. Runsasluminen ja kylmä talvi viivytti isolle kentälle pääsyä, mutta näin kauden kynnyksellä voitaneen todeta, että aika riitti nipin napin saamaan joukkuepeli kuntoon juuri oikealla hetkellä.

Veikkausliigan avausotteluun Tainiolla onkin hyvin selkeä ja yksinkertainen resepti.

– Lähdetään pitämään oma pää puhtaana ja sitä kautta joitakin pisteitä tulee varmasti mukaan Valkeakoskelle.

– Ollaan tehty selkeä pelisuunnitelma otteluun ja sitä lähdetään noudattamaaan.

Maanantain vastustaja HIFK on kokenut talven aikana merkittäviä muutoksia niin taustalla, kuin joukkueessakin. Tainion mukaan kyseessä onkin iso mysteeri, että minkälainen joukkue sieltä astelee vastaan.

Päävalmentaja näkee, että stadilaisten peli on ollut kevään otteluissa lupauksia herättävää, mutta muistuttaa silti, että kausi on pitkä ja alussa pelin ei vielä voi odottaakaan olevan valmista.

– En odota, että ensimmäisessä pelissä ollaan valmiita – ei se ole kellään muullakaan. Pitkä kausi edessä ja meidän peli paranee koko ajan, Tainio lupaa.

HIFK – FC Haka 3.5.2021 kello 18.30, Bolt Arena

Ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelussa.

Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit ostaa ne Hakan verkkokaupasta ja tuet samalla Hakan toimintaa.

HIFK:n ennakko.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT