Hakan toisen puoliajan rohkeus ei riittänyt HIFKiä vastaan

FC Haka pääsi aloittamaan liigakauden Helsingin Töölön Bolt Arenalla kohdatessaan isäntäjoukkue Helsingin IFK:n maanantai-illan ottelussa.

Peli alkoi tasaisin tunnelmin, ja jo heti alusta oli nähtävissä Hakan talven aikana treenaamaa joukkueena puolustamista. Haka prässäsi tiiviinä joukkueena ylhäältä asti eikä päästänyt HIFKiä helpolla. Molemmilla joukkueilla nähtiin useampia pallon menetyksiä, joista Haka onnistui hyödyntämään kyseiset tilanteet useasti ja pääsi murtautumaan vastahyökkäyksiin. 20.minuutilla nähtiin ottelun siihen asti paras maalintekotilanne, joka lähti liikkeelle Youri Loenin hienosta murtautumisesta boksiin. Pallo kimpoi useampaan otteeseen vastustajasta mutta ei päätynyt maaliin asti Hakan hyökkäyksen hyvistä yrityksistä huolimatta.

Pelin edetessä HIFK onnistui kuitenkin löytämään rakosia hyökkäyksilleen joskin hidastempoisella ensimmäisellä puoliajalla. Lopulta HIFKin 1-0 osuman 32. minuutilla teki kulmapotkun paluupallosta Keaton Isaksson. Isakssonin puskupallo otti epäonnisesti kimmokkeen Luiyi de Lucasista ja näin ollen Mika Hilanderilla ei ollut mahdollisuutta torjuntaan.

Jo heti alussa Hakan pelistä nousi esille Mika Hilanderin vahva johtamistyyli, kun ”Hilan” käskyt ja ohjeistukset raikuivat stadionilla varmasti Bolt Arenan viereisellä kallionkielekkeellä oleville HIFK-faneille asti. Hilan johtajuus on tämän kauden ehdottomia valttikortteja Hakalle. Alusta alkaen myöskin Maximus Tainio vakuutti pirteällä pelaamisellaan. Tainio teki hyviä riistoja, tarkkoja syöttöjä ja kävi jatkuvaa kaksinkamppailua Moshtagh Yaghoubin kanssa pärjäten kiitettävästi.

Toiselle puoliajalle Haka lähti selkeästi pirteällä ja hyökkäävämmällä otteella. Jo 49.minuutilla Salomo Ojala pääsi puskemaan hyvästä paikasta. Tämän puskun HIFKin maalilla operoinut Markus Uusitalo nappasi hyvin.

Hakan vaihdot toivat vain entistä enemmän energiaa peliin. 58. minuutilla Haka vaihtoi Youri Loenin ja Salomo Ojalan ulos, kun Timo Purme ja Ishmael Yartey tulivat sisään. Erityisesti Yartey vakuutti välittömästi aktiivisuudellaan sekä pallonhallinnallaan, aiheuttaen HIFKin puolustukselle vaikeita tilanteita. 73.minuutilla pirteyttä toi lisää Henri Malundama ja Andrija Bosnjak, kun Hussein Mohammed ja Luiyi de Lucas tulivat vaihtoon. 79.minuutilla otettiin ulos Jesse Huhtala ja hänen tilalleen tuli Antto Hilska, joka pääsi aivan ottelun lopulla erinomaiseen tasoitusmahdollisuuteen. Hilskan upean puskun 84.minuutilla torjui koko pelin vireessä ollut maalivahti Uusitalo.

Kokonaisuudessaan pelin loppua kohden Haka hyökkäsi kokoajan entistä rohkeammin ja HIFKin puolustus sekä maalivahti Uusitalo olivat jatkuvasti kovan paineen alla. Haka hyökkäsi vahvasti ylhäällä, mutta tämä otettu riski koitui kohtaloksi HIFKin varmistaen voiton 2-0 osumallaan, viimeistelijänä Juanan Entrena.

Päävalmentaja Teemu Tainio oli harmistunut tappiosta ja huomasi ensimmäisen puoliajan kehittämiskohdat, johon puoliajalla selkeästi reagoitiin.

– Kaikki tiesi, että tästä oli enemmän otettavissa. Loppujen lopuksi tämä on kuitenkin maalintekopeli, joten selityksiä ei siihen tarvita. Häviö sapettaa.
– Aloitimme ensimmäinen puoliajan liian varovaisesti ja olimme pallon kanssa liian arkoja. Turhauttavaa oli päästää maali kulmapotkutilanteesta, Tainio jatkaa.

Hyviä tilanteita sisältäneeseen toiseen puoliaikaan ”Teme” oli erityisen tyytyväinen.

– Toisella puoliajalla aloimme rohkeammin pelaamaan ja saimme luotua useampia maalitilanteita, jotka maalivahti koppasi pois. Joukkue teki todella paljon hommia.

Toisen puoliajan hyvistä asioista otetaan kaikki opit irti ja Haka jatkaa voitonnälkäisenä kohti seuraavaa peliä Interiä vastaan ensi sunnuntaina 9.5.

– Ehdottomasti toisen puoliajan esityksen pohjalta lähdemme parantamaan ja otamme positiiviset asiat tästä mukaan. Pelejä on edessä paljon, Tainio toteaa.

Maalit:
32′ 1-0 HIFK, Keaton Isaksson
90′ 2-0 HIFK, Juanan Entrena