Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tervehtynyt Haka saa perjantaina vastaansa AC Oulun

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Haka avaa Veikkausliigakauden kotiottelut perjantaina, kun AC Oulu saapuu vieraaksi Tehtaan kentälle kello 18.00 alkavaan otteluun.

Joukkueiden avausottelut olivat molemmilla vieraissa. Haka kärsi niukan 2-1 -tappion Seinäjoella, kun taas Oulu haki täyden pistepotin Kotkasta 0-2 -tuloksella.

Teemu Tainio oli kauden kynnyksellä tuskastunut kenttäolosuhteisiin, sillä joukkue pääsi ennen sarja-avausta harjoittelemaan vain muutaman kerran ulkona täysimittaisella kotikentällään. Nyt tilanne on jo toinen ja päävalmentaja lähteekin kohti kotiavausta huomattavasti luottavaisemmin.

– Tosi mukava päästä Tehtikselle pelaamaan huomenna. 

– On saatu treenattua siellä nyt jo mukavasti ja meidän terveystilanne on huomattavasti parempi, kuin tähän asti.

– Isossa kuvassa kuitenkin kun katsotaan, niin onko meillä jo ihannekokoonpano löytynyt? Niin, ei ole. Entä onko meidän peli valmista? Ei vielä.

– Nyt on kuitenkin kiva lähteä peliin tosissaan taistelemaan pisteistä. Avausottelusta tappio, niin nyt on alusta asti panosta ja halutaan avata meidän pistetili voitolla!

Koskilaisten terveystilanne on perjantaihin lähdettäessä tosiaan poikkeuksellisen hyvä koko kevääseen verraten, sillä varmoina poissaolijoina ovat ainoastaan Mehdi Boukassi, sekä Vigori Gbe. Tämä tarkoittaa sitä, että valmennuksella on positiivinen ongelma sen suhteen ketä kokoonpanoon nimetään.

– Positiivinen fiilis sen suhteen, että ollaan huomattavasti valmiimpia, kuin Seinäjoella.

– Nyt on myös se tilanne, että vaihdosta saadaan vaihtoehtoja, millä pystytään muuttamaan pelin suuntaa.

Pirteästi kauden avannut AC Oulu on Hakalle tuttu vastustaja kevään Liigacupista, missä joukkueet pelasivat 2-2 -tasapelin. Tainio nostaakin oululaiset yhdeksi kevään pirteimmistä joukkueista.

– Oulu on talven yllättäjä! On pelannut hyvän talven, eteni Liigacupissa finaaliin asti ja aloitti nyt sarjan voitolla Kotkasta.

– He kierrättävät paljon ja pystyvät pelaamaan joustavasti eri ryhmityksillä, eli kykenevät siinä mielessä myös muuntautumaan.

– Siellä on yläkerrassa hyviä ukkoja, joiden kanssa saa olla tarkkana. Nuori Otso Liimatta tulee nyt ensimmäisenä mieleen, Tainio kehaisee Oulun superlupausta.

FC Haka esiintyi viime kaudella kotikentällään yleisön tukemana vahvasti ja Tainio toivoo, että sama jatkuisi heti perjantaista alkaen.

– Toivottavasti saadaan myös yleisöltä tukea huomenna, sitä kautta avattua kotipelit hienosti ja jatketaan siitä mihin viime kaudella jäätiin!

FC Hakan otteluinfo.

AC Oulun ennakko.

Ottelu tulee suorana Ruutu+ -palvelusta.

Lue myös: Aatu Hakala odottaa jo kotiavausta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT