Tasapelipiste laiha lohtu, mutta Teemu Tainio lupaa parempaa

FC Haka avasi Veikkausliigakauden 2023 kotiottelut perjantaina 2-2 -tasapelillä AC Oulua vastaan. Kotijoukkueen vahva ensimmäinen jakso ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti, vaan vieraat nousivat 2-0 -tappioasemasta tasoihin toisella jaksolla.

Haka oli tehnyt kauden avanneeseen SJK -otteluun verraten kaksi muutosta kokoonpanoon, kun paikkansa avauksessa ottivat Tino Purme ja Eero-Matti Auvinen, Anthony Herbertin ja Haymenn Bah-Traoren aloittaessa penkillä.

Valkopaitojen hyvä ote peliin palkittiin 14. minuutilla. Janne-Pekka Laine antoi vapaapotkun Puukatsomon puoleisen sivurajan tuntumasta eteenpäin kiertävänä kohti pilkkua, mistä lähes kaksimetrinen toppari Fallou Ndiaye pääsi päällään ohjaamaan pallon tarkasti takakulmaan.

Ottelun 32. minuutilla toinen uusi vahvistus, Tuure Siira pääsi esittelemään itsensä kotiyleisölle maalin muodossa. Tällä kertaa tilanne lähti Auvisen pelitilannekeskityksestä niin ikään vasemmalta laidalta. Logan Rogersonin puskusta Juan Lescano taisteli pallon itselleen, tiputti sen Laineelle, joka käänsi takaa nousseelle Siiralle, mistä keskikenttämies pääsi suht vapaasti laukomaan pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Tehtiksen 2322 -päinen yleisö oli saanut vastinetta rahoilleen, kun kotijoukkue marssi tauolle turvallisen tuntuisessa 2-0 -johdossa. Toisella jaksolla kotiyleisön riemu kuitenkin laantui, sillä ottelun asetelmat kääntyivät päälaelleen.

Oululaisten takaa-ajon aloitti Ashley Coffey 66. minuutilla. Yanga Balison lähettämä kulmapotku putosi pilkun paikkeille, mistä Coffey pääsi tarkalla kääntölaukauksellaan kaventamaan tilanteeksi 2-1.

Vierailla oli muutamakin huippupaikka tasoittaa ottelu jo aiemmin, mutta Haka -vahti Aatu Hakalan huipputorjunnat pitivät kotijoukkueen johtoasemassa lähes loppuun asti. Koskilaisten perjantai -illan synkentänyt 2-2 -tasoitusosuma tuli vain kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Asialla oli tälläkin kertaa Coffey, jonka kova laukaus noin kuudesta metristä painui ylähirren kautta maaliin, eikä Hakala mahtanut tälle mitään.

Hakalla oli aivan viime hetkillä vielä mahdollisuus kääntää ottelu voitokseen, kun Atte Sihvonen täräytti noin 18 metristä vasempaan tolppaan. Tämän lähemmäksi ei maalia kuitenkaan enää päästy ja niin ottelu näiden kahden joukkueen välillä päättyi samoihin 2-2 -lukemiin, kuin Liigacupissakin aiemmin keväällä.

– Ricardo tuossa sanoi, että eka puoliaika heikko ja toinen parempi, niin meillä se meni just toistepäin, Teemu Tainio totesi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa viitaten Oulun valmentaja Ricardo Duarten kommenttiin.

– Kyllähän me heitettiin peli ihan täysin pois käsistämme. Tuure Siiran loukkaantuminen siinä puoliajalla, niin piti pudottaa Jape(Laine) siihen, niin meillä oli vähän vaikeuksia, eikä saatu ylhäällä pidettyä yhtään. Liian kiire hyökätä ja se meni sellaiseksi päästä päähän pelaamiseksi.

Tainio nostaa kuitenkin esiin, että toisellakin jaksolla oli paikat ratkaista ottelu, mutta kokonaisuutena jälkimmäinen jakso oli selkeästi huonompi. Päävalmentaja näkee, että joukkueesta on paljon enempään.

– Pystytään paljon parempaan ja tullaankin olemaan paljon parempia!

– Tänään riitti pisteeseen, mutta ei auta itku markkinoilla. Otetaan tämä vastaan ja jatketaan hommia!

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.