Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Aatu Hakala odottaa jo kotiavausta – ”Tehtiksellä on aina huikea tunnelma”

FC Haka pääsee tällä kaudella ensimmäistä kertaa kotikentälleen, kun se isännöi perjantaina AC Oulua. Aatu Hakala on odottanut jo pääsyä Suomen kauneimmalle.

Haka aloitti kautensa viime viikolla SJK:n vieraana ja tuloksena oli niukka 1-2-tappio. Hakala näki kuitenkin tuloksena takaa myös positiivisia asioita.

– Tietenkin oli pettymys, ettemme saaneet pisteitä matkaan. Pelissä oli kuitenkin paljon hyviä asioita, joita olemme nyt käyneet läpi harjoituksissa. Otetaan SJK-pelistä hyvät asiat mukaan perjantaiseen AC Oulu-otteluun.

Haka ei valmistautumiskauden aikana päässyt isolle kentälle harjoittelemaan kuin vasta juuri ennen SJK-ottelua. Nyt joukkue on saanut hyvän harjoitusjakson Tehtiksellä ja ison kentän salat ovat taas tulleet tutuksi.

– Onhan siinä eroa, kun pelaa täysikokoisella kentällä erityisesti puolustuksessa. Puolustettavat tilat ovat isommat ja välimatkat kasvavat. Nyt olemme onneksi päässeet hyvin harjoittelemaan Tehtiksellä.

Perjantaina vastaan asettuvaa AC Oulu on povattu monien papereissa kauden mustaksi hevoseksi. Oululaiset selvittivät tiensä talvella Liigacupin finaaliin ja aloittivat kautensa 2-0-voitolla KTP:sta.

Haka ja AC Oulu kohtasivat talvella Liigacupissa, jolloin joukkueet päätyivät 2-2-tasapeliin. Hakala ennakoi tiukkaa ottelua tälläkin kertaa.

– AC Oulu on hyvä joukkue ja pelasimme heitä vastaan Liigacupissa tiukan pelin. Sieltä löytyy itselleni henkilökohtaisesti tuttuja pelaajia ja saamme kunnolla taistella, että saamme kolme pistettä ottelusta.

Viime kaudella Tehtaan kentällä koettiin unohtumattomia hetkiä, kun Haka nousi useaan otteeseen kiperästä tilanteesta viime hetkillä pisteille. Hakala uskoo sen olevan ase myös tällä kaudella.

– Lähdemme omalla hyvällä pelillämme ja samalla voitontahdolla, mikä näkyi viime kaudella. Pelit kestävät 90 minuuttia ja olimme viime vuonna otteluiden lopussa vahvoja. Uskon sen olevan tosi iso ase meille myös tällä kaudella.

Haka teki viime kaudella Tehtaan kentästä linnakkeen, josta ei juuri pisteitä vieraille herunut. Hakala odottaa jo pääsyä kotistadionille.

– Makeeta päästä pitkän tauon jälkeen taas Tehtikselle. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää tiensä perjantai-iltana Suomen kauneimmalle.

Viime kaudella Hakan kotipeleissä oli loistava tunnelma eikä Hakala epäröi, etteikö sama olisi myös tällä kaudella.

– Tehtiksellä on aina huikea tunnelma. Tervetuloa kaikille nauttimaan perjantai-illasta ja hyvästä futiksesta!

FC Hakan ja AC Oulun välinen ottelu alkaa kello 18.00. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtumasta löydät täältä. Tällä kaudella alle 17-vuotiaat pääsevät peleihin jälleen ilmaiseksi. Nähdään Tehtiksellä!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT