Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

SJK rankaisi Hakaa kovalla kädellä

FC Haka kärsi perjantaina SJK:n vieraana 0-4 (0-1)-tappion. Kotijoukkue oli omissa paikoissaan tehokas ja nappasi viidennen peräkkäisen kotivoittonsa Veikkausliigassa.

Ottelu olisi voinut saada hyvin erilaisen luonteen, mikäli Logar Rogersonin toisen puoliajan alun laukaus oli mennyt parikymmentä senttiä alaspäin ja yläriman sijasta pallo olisi uponnut verkkoon. Pari minuuttia siitä ja SJK siirtyi 2-0-johtoon Hakan karkean puolustusvirheen seurauksena ja sen jälkeen Hakalla oli liian korkea vuori kiivettäväksi.

Ottelun alku oli jo Hakalle vaikea, kun kuudennella minuutilla SJK sai sivuvapaapotkun, jonka Pyry Hannola lähetti maalille. SJK-kärki Tuco pääsi vaikeasta asennosta puskemaan kotijoukkueelle avausmaalin.

– Ennen ottelua teemana oli pitää oma maali puhtaana, ja jos neljä menee, niin eihän se nyt ihan putkeen mennyt. Tiesimme etukäteen, että SJK oli erittäin vahva erikoistilannejoukkue ja heti ensimmäisestä sivuvaparista tuli maali. Maalit muuttavat aina peliä emmekä pelanneet ensimmäistä puoliaikaa hyvin, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio aloitti ottelun purun.

Vaikka Haka ei ensimmäisellä puoliajalla maalipaikoilla juhlinut, niin Aleksandar Vucenovic pääsi puolittaiseen paikkaan, kun SJK-vahti Jesse Öst tuli kauas vastaan ei-kenenkään-maalle, mutta Vucenovicin yritys meni harmittavasti ohi maalin.

Toisen puoliajan alussa Haka oli lähellä tasoitusta, kun Rogerson petasi itselleen vetopaikan, mutta kuti osui ylärimaan. Pari minuuttia siitä, niin Hakan päädyssä verkko heilui.

Oman kulmapotkun jälkitilanteessa Niklas Friberg antoi pallon taaksepäin, mutta Denys Oliinyk pääsi syötön väliin ja taitava ukrainalaishyökkääjä hassutti sekä Seth Saarisen että Mika Hilanderin viimeistellen SJK:n toisen maalin.

– Tulimme toiselle puoliajalle paremmin, mutta meille sattui siinä yksi lapsus oman kulmapotkun jälkeen. Sen jälkeen kaksi muuta maalia olivat täysin kosmetiikkaa, Tainio harmitteli.

SJK ratkaisi ottelun lopullisesti reilut kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Tuco pääsi tekemään illan toisen maalinsa siirtäessään Oliinykin laukauksen irtopallon tyhjään maaliin. Vain 1,5 minuuttia myöhemmin Jake Jervis karkasi läpiajoon vastahyökkäyksen jälkeen ja nosti pallon hallitusti ohi Hilanderin.

– Tämä oli vain yksi peli, joka sattui menemään päin persettä. Meillä on seuraavaksi neljä peräkkäistä kotipeliä. Olemme tilastollisesti yksi Veikkausliigan huonoimpia joukkueita kaksinkamppailuissa eikä tämä peli ainakaan sitä tilastoa parantanut. Meillä on seuraavaksi vastassa HIFK ja siihen pitää miehistyä. Tämä ottelu harmittaa kaikkia, mutta elämä jatkuu ja edessä on taas uusi viikko ja uudet kujeet, Tainio siirsi katseen jo eteenpäin.

Hakalla on tosiaan edessään herkullinen neljän ottelun kotiputki, kun Tehtaan kentällä vuorollaan vierailevat HIFK, IFK Mariehamn, Ilves sekä perjantainen isäntä SJK. HIFK on ensimmäisenä vuorossa perjantaina 3.9.

Ottelun lipunmyynnistä löytyy lisätietoa täältä.
Muista myös FC Hakan syyskuussa alkava osakeanti, josta lisätietoa täältä.
Ottelun huippuhetket
SJK:n raportti ja ottelun lehdistötilaisuus

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT