Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hyvävireinen SJK iso haaste Hakalle perjantaina

FC Haka matkustaa perjantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi Veikkausliiga -otteluun, mikä pyörähtää OmaSp Stadionilla kello 18.30 käyntiin.

Viime perjantaina kotona AC Oululle kärsityn pettymyksen jälkeen Teemu Tainion suojatit ovat jälleen tappion taakseen ja poimineet pelistä oleelliset kehityskohteet mukaansa. Tuloksesta huolimatta esitys ei ollut huono kovassa iskussa olevaa vierailijaa vastaan ja päävalmentaja löytääkin ottelusta mielenkiintoisen näkökulman.

– Sinä aikana, kun minä olen ollut Veikkausliiga -valmentajana, niin en muista, että me ollaan noin monta kertaa päästy boksin rajamailta tai boksista hakemaan sitä viimeistä syöttöä.

– Joko se on se viimeinen huono valinta pallon kanssa tai sitten se syötön laatu. Nyt ollaan käyty se peli useasti läpi jätkien kanssa ja kyllä kaikki tajuaa, että siitä oli paljon enemmän otettavissa, Tainio toteaa Mustavalko-TV:n videoennakossa.

Hakan harjoituksissa on kuluneella viikolla menty jälleen lujaa ja hiottu kuvioita tulevaa, kovaa koitosta varten. Takapakkiakin on matkaan tullut, sillä jo aiemmin loukkaantuneen Salomo Ojalan lisäksi ottelun joutuvat loukkaantumisesta johtuen jättämään väliin Ishmael Yartey, sekä Andrija Bosnjak. Pientä helpotusta tuo kuitenkin se, että kesän siirtoikkunassa hankittu Donaldo Acka on käytettävissä.

Kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho lähtee otteluun hyvässä vireessä. Joukkue on hiljalleen vankistanut paikkaansa mitalitaistelussa ja nousisi perjantaina jo tasapelillä sarjakolmoseksi. Tällä hetkellä joukkue on tasapisteissä FC Lahden kanssa, mutta seinäjokelaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Siinä missä kotijoukkue erottuu selvästi muista TOP6 -joukkueista, on maalinteko. Joukkue on 15 pelaamassaan ottelussa onnistunut pistämään pallon vastustajan verkkoon vain 18 kertaa. Toki se on viisi maalia enemmän, kuin Haka, mutta muistaen valkopaitojen viime otteluiden oman pään tiiviyden, ei perjantaina ole odotettavissa maali-ilottelua.

SJK:n pelaajatilanne on hivenen koskilaisia parempi, sillä sivussa on seinäjokelaisten oman otteluennakon mukaan ainoastaan korttitilin täyttymisestä johtuen puolustaja Murilo. SJK teki kesän siirtoikkunassa kaksi hankintaa, australialainen Brandon Wilson ja puolalainen Rafal Wolsztynski, jotka molemmat ovat joukkueen käytettävissä.

Joka tapauksessa Hakalla on perjantaina tiedossa hikinen iltapuhde, mikäli yhtään pistettä aikoo mukaansa Valkeakoskelle ottaa. Myös Teemu Tainio tiedostaa perjantain vastustajan haastavuuden.

– Joukkue, mikä on erittäin hyvässä iskussa. Kotona ollut tosi vahva, hävinnyt vain yhden pelin kotonaan.

– Minun papereissa tämän sarjan paras erikoistilannejoukkue. Tosi paljon maaleja ovat tehneet erikoistilanteista, sivuvapareita, kulmia, pitkiä heittoja. Niiden kanssa meidän pitää olla ekstravarovainen huomenna, toteaa Tainio, kuitenkin luottaen omiensa iskukyyn.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT