Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ryan Mahuta haluaa näyttää legendojen edessä – ”Kyllähän se tuo kipinää”

Tehtaan kentällä vietetään lauantaina hienoa jalkapallotapahtumaa, kun FC Haka kohtaa Veikkausliigan kärkikamppailussa SJK:n ja Tehtiksellä on noin 100 Haka-legendaa. Ryan Mahuta haluaa näyttää legendoille mistä nykyjoukkue on tehty.

Haka haki viime viikonloppuna vakuuttavan vierasvoiton Gnistanista 3-0-numeroin ja viikolla kaatui Kakkosessa pelaava Reipas Suomen Cupissa 5-1. Hakassa on tällä hetkellä tunnelma ja itseluottamus korkealla.

– Joukkueessa on hyvät fiilikset ja haluamme pitää yllä sitä virettä mikä meillä on viime peleissä ollut. Olemme ottaneet edellispelistä asioita ylös mitä meidän pitää parantaa ja olemme satsanneet niihin asioihin, Mahuta avaa joukkueen valmistautumista otteluun.

– Pallonhallinnallisesti meidän pitäisi pelata joukkueena ehkä vähemmän pidempiä hyökkäyksiä. Aina ei tarvitsisi olla niin kiire hyökkäämään, Mahuta nostaa kehityskohteen.

SJK on aloittanut kautensa vahvasti ja on kerännyt kuudesta ottelusta 12 ollen sarjassa toisena. SJK on vielä tämän kauden osalta tappioitta.

– Heillä on aika nuori ja nälkäinen joukkue. He osaavat hallita palloa ja sitä kautta saavat luotua vaarallisia hyökkäyksiä. Tiukka matsi on tulossa, kun vastakkain on kaksi vahvavireistä joukkuetta.

SJK on Mahutalle siinä mielessä erityinen vastustaja, sillä viime kauden avauspelissä hän viimeisteli Seinäjoella uran ensimmäisen liigamaalinsa.

– Kyllähän ensimmäinen jää tietenkin mieleen ja varsinkin, kun se tulee noin tasokasta joukkuetta vastaan.

SJK-ottelussa Tehtiksen ja Paviljongin lehtereillä on noin 100 Haka-legendaa seuraamassa tarkalla silmällä nykyjoukkueen edesottamuksia. Mahuta myöntää, että normaaliakin arvovaltaisempi yleisö tuo oman lisämausteensa pelaajille.

– Kyllähän se tuo kipinää, että pääsemme näyttämään niille, jotka ovat aiemmin edustaneet Hakaa. Haluamme näyttää, että he pystyvät arvostamaan myös sitä mikä Haka nyt on kentällä, Mahuta kertoo.

FC Haka-SJK lauantaina 11.5. Tehtaan kentällä kello 15.00 alkaen. FC Hakan uudet legendat julkaistaan 14.50, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle.

Lisätietoa ottelutapahtumasta löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT