Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka -legendat todistamassa nyky-Hakan vakuuttavaa voittoa SJK:sta

Tehtaan kenttä kylpi auringossa ja kotijoukkue esitti parastaan, kun noin sata entistä Haka -pelaajaa oli todistamassa parintuhannen muun katsojan kanssa nyky-Hakan kovaa kuntoa. Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen kontrolloituun peliin, vaan lähti tyhjin käsin kotimatkalle 2-0 -tappio taskussaan.

Ennen ottelua koettiin juhlallinen hetki, kun viiden Haka -legendan pelipaidat kiinnitettiin paraatipaikalle päätykatsomon otsalautaan. Pelipaitansa ja nimensä Tehtaan kentälle pysyvästi saivat Olli Huttunen, Ari Valvee, Jarmo Kujanpää, Reijo Vuorinen ja Heikki Huoviala.

Ryan Mahuta totesi ottelun alla, että legendojen paikalla olo antaa otteluun ekstra -latauksen.

– Kyllähän se tuo kipinää, että pääsemme näyttämään niille, jotka ovat aiemmin edustaneet Hakaa. Haluamme näyttää, että he pystyvät arvostamaan myös sitä mikä Haka nyt on kentällä.

Ja sen kotijoukkue toden totta teki. Andy Smithin suojatit eivät antaneet vierailijoille käytännössä juuri mitään mahdollisuutta, vaan olivat kuskin paikalla alusta loppuun asti. Tämän myös SJK:n valmentaja, entinen Haka -pelaaja hänkin, Toni Lehtinen myönsi ottelun jälkeen.

– Tänään selkeästi parempi joukkue voitti, se on ihan selvä asia. Haka pelasi hyvän pelin ja meiltä taas vähän ehkä puuttui intensiteetti pelistä. Syötettiin palloa, mutta ei me hirveen vaarallisia pystytty olemaan.

Hakan päävalmentaja Smith oli Lehtisen kanssa samoilla linjoilla.

– Joukkueemme pelasi tänään erinomaisesti! He luottivat itseensä, tekivät työnsä ja hyvin tekivätkin – kaikki noudattivat pelisuunnitelmaa hienosti.

Täysin vaaratonta ei toki vieraidenkaan peli ollut, mutta hyvään vireeseen muun joukkueen ohessa päässyt Anton Lepola esitti muutaman huipputorjunnan ja piti maalinsa koskemattomana.

Hakan ja samalla ottelun avausmaali nähtiin 30. minuutilla. Elias Mastokangas keskitti vasemmalta maalin edustalle, missä Marko Bacanin otti pallon kontrolliin ja jatkoi sen tämän jälkeen neljän SJK -pelaajan keskeltä Imani Lanquedocille, joka pääsi takatolpan läheisyydestä sijoittamaan pallon ohi Roope Paunion.

Ratkaisevan tuntuinen 2-0 -osuma syntyi ottelun 64. minuutilla. Ryan Mahuta nousi vasenta laitaa ja ehkä vähän yllättäen ei syöttänytkään palloa maalin edustalla odottaneille Bacaninille tai Lanquedocille vaan takaviistoon, mistä Maissa Fall laukoi pallon tarkasti oikeaan yläkulmaan.

Enempää osumia ei nähty ja näin siis arvokkaat kolme pistettä vakuuttavan esityksen jälkeen jäivät Valkeakoskelle!

Andy Smith paljasti mediatilaisuudessa tehneensä myös taustatyönsä hyvin.

– Kohtasimme heidät pre-seasonille ja lisäksi katsoin paljon heidän otteluitaan, joten tiesimme heidän heikkoutensa ja vahvuutensa. Heillä on loistavia yksilöitä, joten meidän piti tehdä oma työmme mahdollisimman hyvin.

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

SJK:n raportti.

Kuvat: Juha Tamminen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT