Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Perjantaina tavoitteena voitto ja yleisöennätys!

Paljon parempaa asetelmaa ei voisi elokuiselle jalkapallonäytelmälle olla, kun Veikkausliigan sarjataulukossa tasapisteissä olevat joukkueet taistelevat pääsystä ylempään jatkosarjaan, ja jopa Euro -peleihin ensi kaudella.

Kun vieraaksi saapuva AC Oulu astelee Tehtikselle, on kotijoukkueella tavoitteena vain ja ainoastaan voitto ottelusta, missä lisäksi tavoitellaan kauden 2022 yleisöennätystä. Edellisessä kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan katsomoihin löysi tiensä kaikkiaan 2836 katsojaa. Tällä kertaa toivotaan, että 3000 katsojan raja saataisiin rikottua.

Oli katsojamäärä mikä tahansa, niin päivän otteluisäntä Volkswagen lahjoittaa yhden euron jokaista katsojaa kohti vähävaraisten lasten jalkapalloharrastuksen tukemiseen.

– Yhteistyökumppanin hieno ele tarjoaa meille kaikille mahdollisuuden olla tukemassa alueen nuoria harrastajia saapumalla otteluun. Viime peleissä on ollut katsojia upeasti ja uskon, että 3000 katsojan rajapyykki menee rikki. Tehdään yhdessä hyvää, toivoo FC Haka Oy:n hallituksen puheen-johtaja Marko Laaksonen.

Myös Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva, sekä Hakassakin valmentanut jalkapallolegenda Sami Hyypiä ovat ottelussa paikalla ja osallistuvat muun muassa jälkipeleihin ottelun jälkeen.

Lähtöasetelmat otteluun ovat kutkuttavan jännittävät. Jos Haka on monien mielestä pelannut odotettua paremmin, on niin tehnyt myös AC Oulu. Joukkueet ovat tällä hetkellä molemmat 25 pisteellään sarjataulukon neljäntenä ja viidentenä. Oululaisten niukasti parempi maalisuhde oikeuttaa heidät valkopaitojen edelle.

– Ilman muuta kova ottelu tiedossa! Ollaan tasapisteissä ja taistellaan samoista pisteistä, Hakan valmentaja Ossi Virta painottaa.

– Talven pre-seasonilla pelattiin hyvä peli heitä vastaan ja voitettiin niukasti. Nyt kaudella sitten kärsittiin ruma tappio Oulussa, joten nyt lähdetään maksamaan kalavelkoja.

Haka ja Oulu ovat pelanneet kaudella liikuttavan samankaltaisesti tilastojen valossa. Voittoja on molemmilla seitsemän, tasapelejä neljä ja tappioita kuusi. Myös selkeä ykköshyökkääjä löytyy molemmilta. Hakassa Lee Erwin on iskenyt 11 kertaa ja Oulun Michael Lopez kahdeksasti.

Jos tämän perusteella pitäisi lähteä veikkaamaan, niin odotettavissa on vauhdikas ottelu, missä katsojia tullaan hemmottelemaan maaleilla molempiin päihin. Virta kuitenkin muistuttaa, että oululaiset osaavat myös puolusta.

– Oulu on hyökkäyssuuntaan hyvin organisoitu. He rakentavat usein alhaalta asti ja tykkäävät prässätä, mutta ovat kuitenkin voittaneet myös vähämaalisesti. Tehdessään ekan maalin puolustavat syvältä ja kurinalaisesti. 

– Me halutaan olla vahvoja pallollisena ja päästä tekemään se ensimmäinen maali.

Hakan lähtökohdat otteluun ovat hyvät, sillä joukkueeseen tekevät paluun pelikieltonsa kärsineet Luiyi de Lucas ja Stavros Zarokostas, eikä uusia loukkaantumisia tai muita poissaoloja ole ilmaantunut.

– Me halutaan ehdottomasti palkita loistava kotiyleisö hyvällä esityksellä ja kolmella pisteellä, Virta sanoo lopuksi päättäväisesti.

FC Haka – AC Oulu pyörähtää käyntiin perjantaina 12.8. kello 18.00.
Kaikki alle 17 -vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja alueen koululaisille jaetuilla lipuilla myös aikuinen pääsee sisälle koululaisen seurassa.
Lue lisää ottelun järjestelyistä  täältä ja hanki pääsylippusi täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT