Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka luonut Tehtiksestä linnakkeen – ”Meillä on ollut loistava kannustus”

Kahtena edelliskautena FC Hakalla oli vaikeuksia kotikentällä, mutta tällä kaudella tahti on ollut toinen. Haka on voittanut kahdeksasta kotiottelustaan viisi ja pelannut kahdesti tasan.

Haka on ollut Veikkausliigan neljänneksi paras kotijoukkue tällä kaudella heti kärkikolmikon jälkeen. Henri Malundama antaa kunniaa hyvistä kotiesityksistä myös hienosti kannustaneelle kotiyleisölle.

– Meillä on ollut kotikentällä loistava kannustus. Kyllä se vie pelaajia eteenpäin ja sytyttää jokaista pelaajaa tuoden lisäenergiaa. Se on näkynyt varsinkin kotipeleissä ja sitä pyritään jatkamaan perjantaina, Malundama toteaa suunnaten katseita jo kohti tulevaa AC Oulu –ottelua.

Malundama on Hakan pitkäaikaisin pelaaja ja hänellä on menossa jo seitsemäs kausi joukkueessa. Hän on kokenut läheltä Hakan nousun takaisin valtakunnan huipulle.

– Onhan tässä paljon asioita muuttunut. Ensimmäisenä kautenani olimme lähellä pudota Kakkoseen ja nyt olemme Veikkausliigan kärkitaistelussa. Joukkue on parantanut otteitaan vuosien varrella ja itsekin olen kehittynyt siinä mukana. On tässä aika iso muutos tapahtunut siitä ensimmäisestä kaudesta.

Kahtena edelliskautena Haka taisteli sarjapaikasta, mutta nyt se on vahvasti kärkitaistelussa mukana. Taistelu kärkisijoista sarjapaikan sijaan on Malundaman mukaan henkisesti helpompaa.

– On paljon vapautuneempaa olla mukana kärkitaistelussa. Ei ole sellaista ylimääräistä stressiä ja jännitystä ennen peliä, että olisi pakkovoitto. Fiilis on paljon rennompi ja sen huomaa kaikissa pelaajissa.

Seuraavaksi Haka kohtaa ”kuuden pisteen ottelussa” AC Oulun. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla 4-5, joten panokset perjantain otteluun ovat kovat.

– Oulu on hyvä joukkue, mutta voimme lähteä rennoin fiiliksin uskoen omaan tekemiseemme ja peliimme. Vaikka meillä oli huono peli viimeksi, niin se on käyty läpi ja meillä on vain enemmän energiaa sen takia.

Tehtiksen lehtereillä on ollut hienosti yleisöä viime peleissä ja perjantaina tavoitellaan taas uutta katsojaennätystä. Malundama kutsuukin kaikki fanit sankoin joukoin nauttimaan jännitysnäytelmästä.

– Olisihan se kiva, jos olisi taas hyvin yleisöä. On hieno kunnia olla kentällä, kun katsomossa on paljon yleisöä, joka pitää kovaa ääntä läpi pelin.

FC Haka-AC Oulu perjantaina 12.8. Tehtaan kentällä kello 18.00 alkaen. Ottelussa tavoitellaan tämän kauden ennätysyleisöä ja ottelun ympärillä on paljon erilaisia tapahtumia. Ottelusta löydät lisätietoa täältä.

Otteluisäntä Volkswagen lahjoittaa jokaista katsojaa kohden euron vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastuksen tukemiseen. Liput peliin voit hankkia täältä.

Nähdään Tehtiksellä ja tehdään yhdessä hyvää!

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT