Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Joukkue on valmiina!” lupaa Teemu Tainio

Keskiviikkona Tehtaankentällä vakuuttavasti esiintynyt FC Haka kohtaa sunnuntai -iltana AC Oulun ottelussa, missä panoksena ei ole enempää, eikä vähempää, kuin taistelu karsijan paikasta.

Haka oli viime keskiviikkona SJK:a vastaan kotikentällään uskomattoman tasapainoinen ja lisäksi koko kauden vaivanneesta tehottomuudesta ei ollut tietoakaan. Maalintekijätilastoon nimensä kirjauttivat Ishmael Yartey, Seth Saarinen, Maximus Tainio ja Jacob Bushue. Teemu Tainio ei ottelusta juuri parannuskohteita löytänyt.

– Tasapainon esitys alla SJK:a vastaan, jossa oli paljon onnistujia. Kurinalainen puolustuspeli on taas hakusessa, päävalmentaja ennakoi.

Vaikka joukkue oli täynnä onnistujia, niin illan sankariksi nousi ennen kaikkea Aatu Hakala, joka esitti pelitilanteissa muutaman huipputorjunnan ja lisäksi torjui rangaistuspotkun. Mielenkiintoista onkin nähdä, että jatkaako tulikuuma, voittava maalivahti Oulussa vai palaako kokenut Mika Hilander avauskokoonpanoon.

Ja luonnollisesti toinen kysymys on, että millä ryhmityksellä valkopaidat otteluun lähtevät. Keskiviikkona nähtiin puolustusvoittoinen kokoonpano, kuten yleensä ennalta vahvempia joukkueita vastaan. Aiemmin heikompia joukkueita vastaan on taas lähdetty rohkeammalla taktiikalla, mutta olisiko nyt aika pitää toimiva konsepti samana?

Tainio pääsee joka tapauksessa juonimaan kokoonpanoaan hyvistä asetelmista, sillä sairastuvalla ovat tällä hetkellä ainoastaan Andrija Bosnjak, sekä Salomo Ojala.

Mielenkiintoisin uutinen kohtaamista silmällä pitäen tulee kuitenkin kotijoukkueen leiristä, sillä oululaiset Veikkausliigaan nostanut päävalmentaja Jyrki Ahola vetäytyi tehtävästään juuri ottelun alla. Sunnuntaina vetovastuussa ovat apuvalmentajat Teemu Tavikainen ja Markus Heikkinen.

AC Oulu teki kesän siirtoikkunassa isot satsaukset pelaajapuolelle ja alkuun tulos olikin toivottu. Joukkue voitti elokuussa kolme ottelua, joista viimeisimpänä Hakan Tehtaankentällä 0-1.

Tuon jälkeen tuloksena on ollut kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota, joista viimeisimpänä tappio FC Interille niin ikään 4-0. Ilmeisesti seurassa oli ajauduttu tilanteeseen, ettei muuta vaihtoehtoa ollut. Valmentajavaihdosten vaikutus on aina iso kysymysmerkki, joten huomiseen otteluun ei Haka tule millään tavoin tämän antaa vaikuttaa vakuuttaa Tainio.

– Oulusta kuului todella yllättäviä uutisia valmentajan erosta, mutta tämä ei muuta mitään meidän omaan valmistautumiseen.

Kaiken kaikkiaan päävalmentaja lähtee tärkeään kamppailuun luottavaisin mielin.

– Hyvillä mielillä Ouluun. Huomenna jaossa tärkeät pisteet ja joukkue on valmiina!

AC Oulun videoennakko TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Hakan osakeanti on käynnissä koko syyskuun, lue lisää TÄÄLTÄ.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT