Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Henri Malundama odottaa jo finaaleja – ”Toivon, että jokainen Haka-fani tulee peliin”

Veikkausliigassa upeasti neljänneksi sijoittunut FC Haka ansaitsi paikan suoraan Eurolopputurnauksen finaalissa. Henri Malundama odottaa jo malttamattomana 26.10. alkavia finaaleja.

Haka taisteli vielä loppuun saakka pronssimitalista, mutta neljäs sijakin oli joukkueelta upea saavutus.

– Olen tosi tyytyväinen jokaiseen jätkään kauden aikana. Kaikki olivat ihan parhaimmillaan ja kaikilta todella hieno kausi. Nyt meidän pitää vielä hoitaa lopullinen sinetti kaudelle, Malundama miettii.

Malundama on Hakan pitkäaikaisin pelaaja, joka on nähnyt läheltä Hakan nousun Ykkösestä Veikkausliigan kärkitaisteluun.

– Europaikka olisi loistava huipennus tälle ajalle. Silloin kun tulin Hakaan, niin olimme melkein tippumassa Kakkoseen. Sen jälkeen on tapahtunut paljon hienoja asioita, ja sekä seura että pelaajat ovat menneet paljon eteenpäin näiden vuosien aikana, iloitsee Malundama.

Eurolopputurnaus pyörähtää käyntiin keskiviikkona ensimmäisillä otteluilla. Haka joutuu odottelemaan tulevaa vastustajaansa aina sunnuntaihin saakka, jolloin pelataan Eurolopputurnauksen välierä.

– Kyllä tässä jo pikkuhiljaa alkaa kutkuttaa ja finaaleja odottaa jo innolla. Harjoittelemme tässä kovaa tämän viikon ja olemme sitten valmiita ensi viikon otteluihin.

Hakan tuleva vastustaja pelaa kahdesti ennen finaalia, kun taas Hakalla on allaan 1,5 viikon tauko peleistä. Malundama ei näe pienestä pelitauosta Hakalle haittaa.

– Uskon siitä olevan meille hyötyä. Voimme harjoituksissa hioa lopullisia yksityiskohtia ja siitä on meille varmasti apua finaaleja ajatellen.

Eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella kohtaavat FC Inter-VPS ja SJK-AC Oulu. Niiden otteluiden voittajat ratkovat Hakan tulevan vastustajan sunnuntaina.

– Ei ole mitään väliä mikä joukkue sieltä vastaan tulee. Tulee sieltä mikä joukkue vain, niin me olemme valmiina. Kaikki ovat hyviä joukkueita.

– Ensimmäisistä peleistä tulee varmasti tiukkoja pelejä. Kun nämä ensimmäiset pelit ovat kerrasta poikki, niin niissä voi tapahtua mitä vain. Veikkaan vähämaalisia ja tiukkoja pelejä.

Finaali tullaan pelaamaan kaksiosaisena ja Haka saa viimeisen ja ratkaisevan pelin Tehtaan kentälle. Malundama uskoo siitä olevan hyötyä, että Haka pääsee pelaamaan viimeisen ottelun kotikentälleen.

– Se voi olla ratkaiseva asia otteluparin kannalta, että pääsemme pelaamaan viimeisen pelin kotiyleisömme eteen. Fanimme ovat olleet tällä kaudella tuki ja turvamme ja on hienoa, että pääsemme vielä kerran pelaamaan kotiyleisön eteen. Kotiyleisö on ollut meille valtava tuki tällä kaudella ja olen varma sen olevan myös finaalissa.

Yleisö on tälläkin kaudella löytänyt hienosti tiensä Tehtaan kentälle ja heidän apua tarvitaan vielä kerran. Malundama on varma, että Tehtis täyttyy taas kauden viimeiseen otteluun.

– Veikkaan, että aika täynnä tulee olemaan. Milloin viimeksi Haka on ollut eurokentillä tai pelannut niistä paikoista? Toivon, että jokainen Haka-fani tulee peliin. Fanit ovat olleet hienosti tukena tänä vuonna enkä epäröi, etteikö näin olisi myös finaalissa, Malundama heittää.

Haka pelaa ensimmäisen Eurolopputurnauksen finaalin keskiviikkona 26.10. vieraskentällä. Kausi huipentuu 30.10. Tehtaan kentällä kello 15.00 alkavaan otteluun.

FC Hakan valmistautumista seurataan myös pelaajien silmin, kun pelaajat jakavat päiviään ja vastailevat kysymyksiin Hakan Instagramissa. Keskiviikkona tilin ottaa haltuunsa Luiyi de Lucas, joten vauhtia varmasti piisaa. Kannattaa siis viimeistään nyt ottaa Hakan Instagram-tiliseurantaan.

Muistathan myös, että ensi kauden Kausikorttihaaste on nyt käynnissä. Mikäli lokakuun loppuun mennessä varataan vähintään 2500 kausikorttia, niin yhden kortin hinnaksi tulee 69€. Lue lisää täältä!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT