Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliigan Eurolopputurnaus käyntiin keskiviikkona – kamppailu eurocup-paikasta tiivistyy 

Veikkausliigakauden 2022 päätteeksi pelattava Eurolopputurnaus käynnistyy keskiviikkona 19.10. ensimmäisen kierroksen otteluilla. 

Paikan kauden 2023-24 UEFA:n seurajoukkuekilpailujen karsinnoissa ovat jo varmistaneet mestari HJK, cupin voittaja KuPS sekä Veikkausliigassa kolmanneksi sijoittunut FC Honka. Viimeisestä eurocup-paikasta eli paikasta ensi kauden UEFA:n Konferenssiliigan karsinnasta pelataan Eurolopputurnauksessa. 

Paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt joukkue eli neljänneksi Veikkausliigassa sijoittunut FC Haka pääsi suoraan Eurolopputurnauksen finaaleihin. Toisesta finaalipaikasta kilpailee neljä joukkuetta, jotka pelaavat ensimmäisen kierroksen ottelut keskiviikkona 19.10. ja näiden otteluitten voittajat kohtaavat toisella kierroksella lauantaina 22.10. ottelussa, jonka voittaja kohtaa kaksiosaisessa Eurolopputurnauksen finaalissa Hakan. 

Kahden ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan yksiosaisina ja ratkaisuun saakka. Mikäli tilanne varsinaisen peliajan jälkeen on tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu ja jos tilanne senkin jälkeen on tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla. 

Eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Veikkausliigassa viidenneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneet joukkueet sekä kuudenneksi ja seitsemänneksi sijoittuneet joukkueet. Paremmin sijoittunut joukkue saa kotiedun sekä Eurolopputurnauksen ensimmäisellä että toisella kierroksella. 

Eurolopputurnauksen finaalit pelataan keskiviikkona 26.10. ja sunnuntaina 30.10. jälkimmäisen ottelun ollessa Hakan kotiottelu. Voittaja ratkeaa yhteistuloksella ja mikäli se on jälkimmäisen ottelun varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu ja tarvittaessa ratkaisu haetaan rangaistuspotkukilpailusta. 

Tilastot ja ajankohtaisia uutisia Veikkausliigan verkkosivuilla: http://www.veikkausliiga.com/ Eurolopputurnauksen ottelukaavio liitteenä. 

Eurolopputurnauksen 1. kierros keskiviikkona 19.10.: 

18.00 FC Inter – VPS, Veritas Stadion 

18.00 SJK – AC Oulu, OmaSp Stadion 

Enemmän Veikkausliigasta Veikkausliigan verkkosivuilla http://www.veikkausliiga.com, Twitterissä https://twitter.com/veikkausliiga, Facebookissa https://www.facebook.com/Veikkausliiga/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/veikkausliiga/ sekä Veikkausliigan viikoittaisessa podcastissa Suplassa https://www.supla.fi/audio/4160154  

VEIKKAUSLIIGA     

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT