Hakan kurinalainen puolustus piti – valkopaidat nousivat tasapisteisiin Hongan kanssa

Veikkausliigan Mestaruussarjan huippuottelu pelattiin keskiviikko -iltana Kuopiossa, missä Kuopion Palloseura ja FC Haka tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä. Kuvaavaa on, että yksi piste vaikutti olevan molemmille joukkueille pienoinen pettymys, vaikka se nostikin koskilaiset tasapisteisiin(44) FC Hongan kanssa.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue oli selvästi hallitsevampi osapuoli. Pallonhallinta oli pääasiassa keltapaidoilla, mutta pelin luonnetta kuvaa hyvin se, että hallinnasta huolimatta Aatu Hakalan vartioimaa maalia kohti tuli vain kaksi laukausta. Vaarallisimmasta paikasta vastasi Gabriel Bispo 14. minuutilla, mutta miehen pusku lähietäisyydeltä meni niukasti etutolpan ohi.

– Kyllähän pelin kuva oli aikalailla sellainen, kuin odotettiinkin, eli me otetaan vastaan ja KuPS pitää palloa, Teemu Tainio totesi ottelun jälkeen.

Koskilaiset puolestaan onnistuivat saamaan vain yhden laukauksen kohti Johannes Kredil’n maalia. Hakan paras paikka avausjaksolla nähtiin taas kahdeksannella minuutilla vapaapotkusta, mutta Lee Erwinin yritys kuudentoista takaa kilpistyi muuriin.

Toiselle jaksolle valkopaidat tulivat aktiivisemmalla otteella ja pelitapahtumat kaikilla mittareilla tasoittuivat. Pallonhallinta oli toki edelleen kotijoukkueella, mutta vain niukasti.

– Kyllä se oli meidän käsikirjoitus, että puoliajalle mennään vähintään tasatilanteessa ja sitten toisella jaksolla ollaan aktiivisempia.

– Päästiinkin sitten toisella jaksolla aika hyvin laittamaan palloa boksiin, mutta niiden päättäjät puuttui tänään maalinedustalta, Tainio kertaa tapahtumia.

Tainio peräänkuulutti ennen ottelua, että ratkaisua ei tulla näkemään ensimmäisellä jaksolla ja että koskilaiset tulevat hakemaan vaihdosta lisää voimaa kentälle toiselle jaksolla. Tämä käytännössä konkretisoituikin, mutta vain maali jäi puuttumaan, vaikka molemmilla joukkueilla oli aivan pelin loppuhetkillä omat paikkansa.

Ensin Johannes Kreidl pelasti joukkueensa Stavros Zarokostasin yritykseltä ja heti perään Aatu Hakala nollasi puolestaan Janis Ikaunieksin laukauksen.

–  Muutamista paikoista huolimatta ei saatu voittoa napattua tänään mukaan.

– KuPS on ehdottomasti laadukas joukkue, eikä täältä moni lähde edes yhden pisteen kanssa, joten kyllä tämä oli osoitus meille, että pystytään haastaan kenet vaan, Tainio totesi kuitenkin hivenen tyytyväisenä.

Nollapeli oli Hakalle neljäs peräkkäinen, mutta samalla katkesi viiden ottelun mittainen voitettujen ottelujen putki. Koskilaisten edellinen tappio on tullut tulevan sunnuntain vastustajaaa, eli Helsingin Jalkapalloklubia vastaan 21. elokuuta. Tuolloin tämän hetkinen sarjakärki HJK oli selvästi parempi maalein 0-3.

Hakan pelit jatkuvat siis tämän kauden osalta jo muutaman päivän päästä, mutta muistathan, että ensi kauden ”Kausikorttihaaste” on nyt käynnissä. Mikäli lokakuun loppuun mennessä varataan vähintään 2500 kausikorttia, niin yhden kortin hinnaksi tulee 69€. Lue lisää täältä!

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.