Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hurjavireinen Haka matkustaa keskiviikkona Kuopioon

Veikkausliigan jännitys vain tihenee, kun Mestaruussarjan kolmas ottelu Hakan osalta pyörähtää käyntiin Kuopion Palloseuran vieraana keskiviikkona kello 18.00.

Helsingin Jalkapalloklubin ohella mestarisuosikiksi lukeutuva KuPS on pakkovoiton edessä, mikäli keltapaidat mielivät taistella mestaruudesta aina loppuun asti. Helppoa se ei tule heille olemaan, sillä Haka on ollut kuopiolaisille paha vastus ja lisäksi koskilaisten peli vaikuttaisi olevan kauden parhaassa iskussa juuri oikeaan aikaan.

Haka pelasi sunnuntaina kotonaan niin ikään huippuvireessä ollutta Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan ja esitti todella ehjän yhdeksänkymmentäminuuttisen, mistä ei päävalmentaja Teemu Tainiollakaan ollut, kuin hyvää sanottavaa.

– Kokonaisuudessaaan olin tyytyväinen sunnuntain peliin. Ihan vain muutamia juttuja ollaan sen jälkeen käyty puolustuksesta läpi.

– Sunnuntaista on niin lyhyt aika, että pääpaino on ollut palautumisessa. Kun on tuore kroppa ja tuore pää, niin sillä pärjätään jo aika pitkälle.

KuPS isännöi sunnuntaina puolestaan FC Honkaa, voittaen Hakan pahimman kilpakumppanin niukasti 3-2. Kuopiolaisten Janis Ikaunieks oli ottelussa pelipäällä viimeistellen kaksi ja lisäksi syöttäen Gabriel Bispon tekemän voittomaalin. Ikaunieksin lisäksi kotijoukkueen riveistä löytyy myös Tim Väyrynen, joka on viimeistellyt tällä kaudella 11 osumaa ja pitää näillä hallussaan Veikkausliigan maalipörssin neljättä sijaa.

Kotijoukkueen valmennus puolestaan takuuvarmasti miettii, että millä Hakan tulikuuma maalitykki Lee Erwin voidaan pysäyttää. Sekä vasemmalla, että oikealla tuhojaan tehnyt skottihyökkääjä johtaa liigan maalipörssiä 17 osumallaan ja tulee varmasti olemaan kuopiolaisten tiukassa vartioinnissa.

Pienoisen takaiskun valkopaitojen valmistautumiseen tuo Janne-Pekka Laineen ja Atte Sihvosen pelikiellot korttitilien täyttymisen johdosta.

– Pelikieltojen myötä meille tulee väkisin kierrätystä, mikä on tietysti tässä ottelutahdissa muutoinkin tarpeen, Tainio näkee.

– KuPS on taas aika paljon peluuttanut samaa permanenttia viime aikoina, joten jännä nähdä, että lähtevätkö nyt kierrättämään meitä vastaan.

Laineen ja Sihvosen lisäksi valkopaitojen ainoa poissaolija on pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe. Teemu Tainio juoksuttaa suojattinsa luottavaisena Väre Areenalle, vaikka tiedostaa vastustaja vaarallisuuden.

– Hyvä joukkue sieltä tulee vastaan, siitä ei pääse mihinkään. KuPS:a ei voi tyydyttää, kuin voitto, sillä heidän on pakko voittaa, jos aikovat taistella mestaruudesta.

– Hyvä tiedostaa, että tätä peliä ei kuitenkaan tulla ratkaisemaan ensimmäisellä jaksolla ja meidän pitää saada toisella jaksolla vaihdosta voimaa kentälle, Tainio toteaa.

FC Haka julkaisi maanantaina 3.10. kausikorttihaasteen, jossa FC Hakan kausikortin Veikkausliigakaudelle 2023 saa vain 69 eurolla, kun kausikorttihaaste toteutuu. Haaste on saanut huikean alun, kun tiistai -iltaan(4.10.) mennessä kausikortteja on varattu yhteensä jo 550 kappaletta!
Lue lisää kausikorttihaasteesta TÄÄLTÄ ja varaa oma korttisi.

KuPS:n ennakko.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä


PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT