Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka valmiina HIFK:n kaatoon

Hakan ja HIFK:n piti kohdata alunperin heinäkuun viimeinen päivä, mutta ottelu siirtyi aivan viime hetkillä vierasjoukkueessa esiin tulleen korona -tapauksen johdosta.

Huomiseen otteluun Hakan lähtökohdat ovat varsin erilaiset, mitä ne olivat alkuperäiseen valmistauduttaessa. Silloin takana oli pitkä voitottomien otteluiden putki, neljä ottelua ilman maalia ja ensimmäinen kotivoittokin uupui.

Nyt tappioputki on poikki, maaleja saatu tehtyä ja ensimmäinen kotivoittokin napattu FC Interin kustannuksella. 

Joka tapauksessa tilanne ei ole mikään paras mahdollinen, sillä alla on kaksi musertavaa tappiota. Ensin AC Oulu haki Tehtikseltä tärkeät pisteet maalein 0-1 ja seuraavaksi SJK löylytti koskilaisia Seinäjoella lukemin 4-0.

– Sieltä isoin juttu, sellainen kurinalaisuus siihen omaan tekemiseen. Tehdään niitä asioita, mitä ollaan sovittu ja pyritään joukkueena tekeen duunia, kertaa Hakan valmentaja Mikko Manninen edellisen pelin ongelmakohtia.

– Maalit tulee yleensä virheiden seurauksena ja usein niitä tulee useampi peräkkäin, niitä virheitä, mistä se maali tulee. Siinä meidän täytyy parantaa HIFK:a vastaan.

Viime aikoina lisähuolia valmennukselle ovat tuoneet hyökkäyspään poissaolot. Seinäjoelta poissa olleet Ishmael Yartey ja Andrija Bosnjak ovat edelleen sivussa. Kun lisäksi pitkästä loukkaantumisesta toipunut Jesse Huhtala hakee pelituntumaa loppukauden Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa, niin vaihtoehdot yläkertaan ovat vähissä. Puhtaiksi hyökkäyksen vaihtoehdoiksi jäävät Aleksandar Vucenovic, sekä loukkaantumisestaan toipunut Salomo Ojala.

Onneksi laidoille vaihtoehtoja edelleen löytyy. Yksi maalintekovoimaa tuova pelote on HJK:sta lainattu Logan Rogerson, joka jo Seinäjoella väläytteli osaamistaan laukomalla ylärimaan.

Ja pitää myös muistaa, että ennen Seinäjoen reissua, pallo oli käynyt Hakan maalissa edellisissä kolmessa ottelussa ainoastaan yhden kerran. Samaan kurinalaisuuteen onkin viikon aikana haettu treenikentältä ja palavereista lääkkeitä.

– Kaikki sen ymmärtää, että meidän täytyy tehdä niitä asioita, mitä on sovittu ja jättää tekemättä niitä, mitä ei ole sovittu. Sitä kautta se tulee ja kyllä mä uskon, että me ollaan valmiita huomenna, Manninen lupaa Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Veikkausliigan pienimmällä pelaajabudjetilla operoiva HIFK on kuluvan vuoden aikana yllättänyt monet. Koko Veikkausliiga -joukkueen tilanne oli vielä talvella hyvinkin epäselvä. Kun lopulta sarjapaikka vahvistui ja uusi päävalmentaja Joáquin Gomez otti vastuun tammikuussa, oli edessä iso työ joukkueen kasaamiseksi.

Ovet kävivät molempiin suuntiin ja lopputuloksena oli joukkue, minkä iskukykyä epäiltiin kerran jos toisenkin. Epävarmoista lähtökohdista johtuen, helsinkiläiset ovatkin onnistuneet yllättämään monet epäilijät ja todistaneet pelikentällä, että kuuluvat Veikkausliigaan.

HIFK on niinikään kamppaillut kaudella maalinteon kanssa, mutta reagoivat asiaan kesän siirtoikkunassa hankkimalla sierraleonelaisen Kei Kamaran.

Hyökkääjä on aiemmin urallaan pelannut Yhdysvaltain MLS -liigassa tehden siellä 130 maalia, mitkä tekevät hänestä kyseisen sarjan kaikkien aikojen viidenneksi parhaan maalintekijän.

Hakan tuleekin olla tarkkana miehen kanssa, sillä hän osoitti tulivoimaansa edellisessä ottelussa FC Honkaa vastaan iskien ensimmäiset kaksi osumaa ja siivittäen niillä joukkueensa lopulta 0-3 -voittoon.

Hyökkääjän hankinta parantaakin huomattavasti vierasjoukkueen asetelmaa verraten siihen, mitä se olisi ollut alkuperäisenä ajankohtana. Mikäli Haka onnistuu miehen pitämään maaleitta, niin on kaikki syy odottaa, että vieraat joutuvat kuitenkin lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin Tehtaankentältä. Mikko Mannisen ratkaisu on varsin yksinkertainen.

– Paras tapa tuollaista kaveria vastaan, on puolustaa silleen, ettei hän saa palloa.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Ottelun käsiohjelma TÄÄLTÄ.

Hakan osakeanti on käynnissä koko syyskuun, lue lisää TÄÄLTÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT