Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka saa vastaansa otteluruuhkassa olevan sarjakärjen

Veikkausliigan kuntopuntarin kaksi kärkijoukkuetta kohtaavat Tehtaan kentällä sunnuntaina, kun kahden vaisumman koronavuoden jälkeen Musiikkitapahtuma rytmittää ottelua.

Kotijoukkue lähtee sunnuntaina kello 15.00 pelattavaan otteluun Veikkausliigan kuumimpana joukkueena. Valkopaidat ovat ottaneet viimeisistä viidestä ottelustaan 11 pistettä. Paljon huonommaksi ei toki vastustajakaan jää, sillä kuopiolaiset ovat kirjauttaneet tililleen kymmenen pistettä, millä ovat kuntopuntarissa toisena.

Toki Veikkausliigaa johtava KuPS on Hakan tämän hetken kunnosta huolimatta ennakkosuosikki. Tämä siitäkin huolimatta, että keltapaitojen valmistautumista häiritsee Konferenssiliigan karsintaottelu Moldovassa.

Kotiottelustaan vain 2-2 -tasatuloksen saanut KuPS joutui matkustamaan FC Milsamia vastaan pelattavaan otteluun viidellä eri lennolla, sekä päälle 11 tunnin bussimatkalla. Tarkempaa tietoa paluumatkasta ei ole jaettu, mutta ilmeisesti hienon 1-4 -voiton hakeneet kuopiolaiset saapuivat Suomeen perjantain ja lauantain välisenä yönä. On sanoamattakin selvää, että tämä ei voi olla vaikuttamatta vierasjoukkueen iskukykyyn Hakaa vastaan.

– Heillähän on kaksi joukkueellista loistavia pelaajia, että kyllä sieltä tuoreita jalkoja tulee kentälle. Kyllähän ne matkustamiset aina rasittaa, mutta hyvien joukkueiden tulee tottua siihen, jotka pelaa Euroopassa.

– Upea jatkoon meno taas KuPS:lta, että onnittelut heille siitä! Kyllä me saadaan huomenna panna parasta, se on ihan selvä juttu, Teemu Tainio muistuttaa.

Paitsi kuntopuntarin kärkijoukkueet, niin sunnuntaina kohtaavat maalipörssin kärkinimet Lee Erwin, sekä Tim Väyrynen.

Hakan kultakimpale Erwin, on iskenyt tämän kauden Veikkausliigassa jo 11 kertaa ja nousi ensimmäisenä pelaajana kaksinumeroiseen maalimäärään. Mikäli skottihyökkäjä jatkaa samaa tahtia, niin mies tulee rikkomaan 20 maalin rajan. Edellisen kerran maaginen 20 maalin raja Hakan paidassa Veikkausliigassa on mennyt rikki vuonna 1999 ja tuolloin asialla oli kukas muukaan, kuin Valeri Popovitš.

Vieraiden Tim Väyrynen on puolestaan osunut yhdeksän kertaa, joten paljoa heikommaksi ei kuopiolaistenkaan ykköspyssy jää. Niin ikään molemmista joukkueista löytyy riittävästi tulitukea, sillä Hakan Stavros Zarokostas ja KuPS:n Gabriel Bisbo ovat molemmat osuneet viidesti. 

Kaikkiaan vieraat ovat iskeneet 29 ja kotijoukkue 25 kertaa. Jos maalintekovoimassa puntit ovatkin tasan, niin puolustuspäästä löytyy selvä ero. KuPS on päästänyt pallon ainoastaan kymmenen kertaa omaan maaliin, kun taas Hakan verkoista peliväline on poimittu 27 kertaa. Tämän tilastofaktan valossa on selvää, että valkopaitojen on onnistuttava hyökkäyksen lisäksi myös puolustuspelissään.

Myös Tainio tunnustaa, että aiempien pelien opit ovat puolustuspeliin liittyviä.

– Kyllä ne liittyy puolustuspeliin, ollaan luvattoman helppoja maaleja päästetty.

Jos omassa päässä onkin soinut, niin joukkue on osoittanut henkistä vahvuutta jo useasti tällä kaudella.

– Kahdeksaan kertaa tultu tappiotilanteesta tasoihin tai voittoon. Meillä on jätkät, jotka uskoo loppuun asti!

– Tottakai, kun tiedetään, mitä kentällä pitää tehdä, niin jaksetaan jauhaa sitä omaa juttua, Tainio näkee.

Yksi mielenkiintoinen kysymysmerkki sunnuntaille on myös, että kuka löytyy vierasjoukkueen tolppien välistä. Hakan Cupin välierän rangaistuspotkukilpailussa tyrmännyt Otso Virtanen pelasi ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa lähes 14 kuukauteen viime sunnuntaina. Nähtäväksi jää, jatkaako mies tolppien välissä HIFK:sta napatun 5-1 -voiton jälkeen vai palaako maalinsuulle Johannes Kreidl, joka oli maalinsuulla voittoisassa Euro -ottelussa torstaina. Oli viimeisimpänä lukkona kumpi tahansa, niin kovan luokan tekijä on kyseessä.

Hakan pelaajatilanne on edelleen erinomainen. Poissa kokoonpanosta on vain Atte Sihvonen, joka ei ole täysin toipunut alaraajavammastaan, sekä pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe.

FC Haka – KuPS pyörähtää käyntiin sunnuntaina 30.7. kello 15.00.
Otteluun on vapaa pääsy Musarirannekkeella, sekä lisäksi kaikki alle 17 -vuotiaat pääsevät ilmaiseksi, kuten myös lasten seurassa saapuvat aikuiset.
Lue lisää yhteistyössä Musiikkitapahtuman kanssa järjestettävästä lasten tapahtumasta täältäja hanki pääsylippusi täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT