Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka saa maanantaina Tehtaan kentällä vastaansa mitalisuosikki FC Hongan

OTTELUENNAKON TARJOAA

FC Haka saa maanantaina Tehtaan kentällä vastaansa ennakkosuosikki FC Hongan, jonka kausi ei kuitenkaan ole startannut odotusten mukaisesti.

Espoolaiset olivat viime vuonna yksi kauden yllättäjistä ja monet asiantuntijat uskovatkin, että joukkueen otteet säilyvät nousujohteisina tälläkin kaudella. Hongan on ennustettu olevan mestarisuosikki HJK:n vahvin haastaja.

Alkukausi ei kuitenkaan ole espoolaisjoukkueella käynnistynyt aivan suunnitelmien mukaisesti, sillä kolmesta ottelusta joukkueella on kasassa neljä pistettä. Kurssi on tosin nousujohteinen, sillä avauskierroksen tappiota seurasi tasapeli ja viimeisimmästä ottelustaan keltapaidat hakivat 0-1 -voiton Kuopiosta.

Vaikka joukkueen pistepussi onkin karttunut jo kohtuullisesti, niin tuskaa tuottaa maalinteko. Viime kauden jälkeen joukkueen ovat jättäneet, niin seitsemän maalin ja 11 syötön Rui Modesto, kuin 14 maalin Agon Sadiku. Joukkueen oma pää maalivahti Maksim Rudakovin johdolla pitää viime kauden malliin, mutta hyökkäyksessä vastustajan verkko on heilunut kolmessa ottelussa vasta yhden kerran. Tämä perusteella mitään maali-iloittelua ei ole maanantaina Tehtaan kentälläkään luvassa.

– Kahdessa pelissä ollaan saatu neljä maalia tehtyä, mutta Honkaa vastaan on vaikea saada edes se yksi maali tehtyä. Ovat hyvin puolustava ja tosi kurinalainen joukkue, Teemu Tainio näkee.

Siinä missä Honka on pelannut jo kolme ottelua, niin Haka on pelannut vasta kahdesti ja ollut nyt tauolla 10 päivää. Vaikka nyt on ollut aikaa rauhassa treenata ja hioa omaa peliä, niin päävalmentaja olisi treenikentän sijaan mieluummin tositoimisssa.

– Pitkä viikko takana, kun ei ole ollut peliä. Nämä ei ole itselle niitä mieluisimpia, kun pitää vaan treenata.

– Hyvä treenijakso on kyllä takana, vaikka muutama kaveri tippunut tässä viikolla, mutta niiden kanssa pitää vain elää.

Hakan kokoonpanosta ovat maanantaina lievistä loukkaantumisista johtuen sivussa Mehdi Boukassi, Juan Lescano ja Haymenn Bah-Traore. Vigori Gbe hakee edelleen täyttä pelikuntoa, kuitenkin joukkueen mukana treenaten. AC Oulu -ottelun ensimmäisellä jaksolla loukkaantunut Tuure Siira sen sijaan on täydessä pelikunnossa. Katso keskikenttämiehen kuulumisia tarkemmin Mustavalko-TV:n video-otteluennakosta.

– Uudet kaverit ovat nyt telakalla, mutta meillä on silti maanantaina hyvä joukkue kasassa.

– Tärkeä peli ja mielellämme kyllä huomenna saatais se avausvoitto otettua.

– Hyvä vastustaja tulossa, mutta olemme kyllä valmiita siihen, Tainio luottaa.

FC Hakan otteluinfo.

FC Hongan ennakko.

Ottelu tulee suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT