Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka vain voitto mielessä runkosarjan päätöskierrokselle

Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina, kun FC Haka saa kotikentällään vastaansa Seinäjoen Jalkapallokerhon. Koskilaiset lähtevät otteluun vain yksi tavoite mielessään: kotiotteluiden tasapeliputken päättäminen voittoon!

Haka on tällä hetkellä Veikkausliigan ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt kotikentällään kertaakaan tällä kaudella. Hämmästyttävän tilastosta tekee se, että kymmenestä kotiottelusta on taskussa vain yksi voitto ja yhdeksän tasapeliä. Vaikka voitto on selkeä tavoite, niin otteluun valmistautuminen on mennyt, kuten mihin tahansa otteluun.

– Kyllä me samalla kaavalla jatketaan, mitä viime otteluissa on nähty. Pidetään kiinni siitä hyvästä tekemisestä, mitä meillä on nyt ollut ja tehdään yksi maali enemmän, kuin vastustaja, Teemu Tainio painottaa.

Hakan peli on selkeytynyt viimeisen kuukauden aikana huomattavasti ja se näkyy myös tulostaululla. Viimeisistä viidestä ottelusta on kasassa kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Vaikka paikka Haastajasarjassa on jo varma, niin panosta silti riittää, sillä myös Haastajasarjasta on mahdollista päästä mukaan kauden päätteeksi pelattavaan Euro -loppusarjaan.

Vastustaja SJK on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena, mutta joukkueen kuntokäyrä on päinvastainen, kuin Hakalla. Seinäjokelaiset ovat voittaneet viimeisistä viidestä ottelustaan vain yhden.

– Heillä on hieno kausi menossa . Alkukausi varsinkin oli todella hieno ja nyt vähän heikomman jakson jälkeen ottivat tärkeät pisteet Maarianhaminasta.

SJK:n voitto on viime kierrokselta, kun he voittivat IFK Mariehamnin kotikentällään käydyssä maali-iloittelussa niukasti 3-2. SJK:n viimeisissä viidessä ottelussa on muutoinkin iloiteltu maaleilla molempiin päihin. Joukkue on osunut kahdeksan kertaa ja omissa on soinut kaikkiaan 13 kertaa, eli lähes kolme osumaa per ottelu.

– Me tiedostetaan heidän heikkoudet, sekä vahvuudet ja yritetään iskeä niihin huomenna, Tainio päättää.

Hakan kokoonpanotilanne on erinomainen, sillä pois on ainoastaan loukkaantumisesta johtuen Henri Malundama. Valmennukselle tämä tietää jälleen positiivista ongelmaa, sillä kaikki käytettävissä olevat pelaajat eivät mahdu kokoonpanoon.

Hakan otteluinfo ja liput (asiaa myös SOS Lapsikylän Unelmien kierroksesta ja Valkeakoski liikkuu -tapahtumasta).

SJK:n ennakko.

Lue myös: Aatu Hakala luottaa Hakan kovaan syysvireeseen

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT