Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Aatu Hakalan paraatipelastus valittiin kuukauden parhaaksi – ”Toivottavasti niitä tulee lisää”

FC Hakan maalivahti Aatu Hakala on esittänyt viime otteluissa useita paraatipelastuksia. Ilves-ottelun venytys valittiin elokuun parhaaksi torjunnaksi.

Hakala pelasti derbyssä pisteet Valkeakoskelle, kun hän venyi Santeri Haaralan lisäajan puskun tielle. Hakala otti ratkaisevan torjunnan viime hetkillä myös KTP:n vieraana sekä venyi edellisottelussa KuPS:aa vastaan useisiin huipputorjuntoihin.

– Aina maalivahti pyrkii tekemään isoja torjuntoja ja se oli meille iso voitto ja saimme siitä tärkeät kolme pistettä, Hakala miettii Ilves-ottelun torjuntaa.

– Hienoa, että olen onnistunut ottamaan muutamia hyviä torjuntoja. Toivottavasti niitä tulee loppukauden aikana lisää.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Haka on Veikkausliigan ainoa joukkue, joka on ollut tappioitta kotikentällään tällä kaudella. Tilasto on kuitenkin varsin poikkeuksellinen, sillä voittoja on yksi ja yhdeksän on päättynyt tasan.

– Se on aika jännä tilasto kyllä. Siinä on ollut kyllä muutama, joka olisi pitänyt kääntää voitoksi ja toisaalta olemme muutamaan kertaan nousseet tasapeliin. Se on vähän ristiriitainen tilasto. Olemme halunneet olla vahva kotijoukkue, mutta tietenkin toivoisi, että niitä voittoja olisi enemmän.

Hakalan torjuntataitoja tarvitaan taas sunnuntaina, kun mestaruudesta taisteleva SJK saapuu Tehtaan kentälle.

– Tiukka matsi on tulossa. Olemme osoittaneet, ettemme ole tehneet kenenkään oloa helpoksi kotikentällämme. Yksi meidän kauden tavoitteista oli tehdä Tehtiksestä vaikea paikka vierailla. SJK pelasi vahvan alkukauden, mutta heilläkin on ollut omat vaikeutensa viime aikoina. Tasainen peli on tulossa, mutta kolmea pistettä lähdetään hakemaan.

– SJK on ollut hyvä erikoistilanteista ja meidän täytyy pelata boksissa tarkasti. SJK viljelee paljon laadukkaita keskityksiä ja meidän on oltava tarkkana niiden kanssa eikä antaa heille turhia erikoistilanteita.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu FC Haka-SJK sunnuntaina 3.9. kello 16.00 alkaen.

”UNELMIEN KIERROS” SUNNUNTAINA 3.9.

3.9. Veikkausliigan kierroksella pelataan Unelmien kierros, joka kerää tukea lasten ja nuorten harrastamiseen. Keräyksen tuotoilla tuetaan heikommassa asemassa olevien lasten ja nuorten harrastamista.

NÄIN LAHJOITAT KERÄYKSEEN:
– Tekstaa SOS numeroon 16155 ja lahjoitat 10 €
– Mobilepaylla numerossa 40331
– Verkossa unelmienkierros.fi
– Tehtaan kentällä sunnuntain pelissä ostamalla hyväntekeväisyystuotteita”

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT