Hakan uskomaton kotiputki poikki – SJK kaatui sunnuntai -iltapäivässä!

FC Hakan käsittämätön kotitasapelien putki tuli sunnuntaina päätökseen, kun valkopaidat kaatoivat Seinäjoen Jalkapallokerhon niukasti 1-0 Tehtaan kentällä. Voiton myötä Haka on edelleen ainoa joukkue Veikkausliigassa, joka ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan kotona.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin enemmissä määrin vierasjoukkue SJK:n hallinnassa, mutta varsinaiset vaaralliset maalipaikat olivat harvassa.

Jos oli ensimmäinen jakso ehkä hivenen varovaisempaa peliä, niin toisella jaksolla alkoi tapahtua.

Ottelun voittomaali nähtiin 56. minuutilla ja siitä vastasi Elias Mastokangas. Ryan Mahuta ajoi erinomaisesti vasemmalta kohti rangaistusaluetta ja siirsi pallon Mastokankaalle, jonka upea veto painui kierteisenä oikeaan ylänurkkaan eikä SJK -maalissa pelannut Miguel Rodriguez voinut sille mitään.

Maalintekijän lisäksi kotijoukkueen voiton takuumiehenä toimi maalissa loistanut Aatu Hakala, joka esitti kourallisen huipputorjuntoja toisella jaksolla.

SJK painoi ottelun lopun määrätietoisesti kohti Hakalan maalia, mutta mies piti uhrautuvasti pelanneen puolustuksen tuella lukemat 1-0 ja erotuomari Antti Munukan vihellettyä pelin päättyneeksi, niin pelaajien kuin taustojenkin tuuletuksista pystyi aistimaan miten hyvältä voitto maistui.

– Super -tyytyväinen tietysti voittoon, se oli se ainoo asia, mitä haettiin. SJK on vaikea joukkue ja kun on hyvä joukkue vastassa, niin se tuntuu sitä paremmalta, päävalmentaja Teemu Tainio iloitsi helpottuneena.

– Puolustettiin läpi pelin ihan hyvin. Tottakai tiedettiin, että SJK nostaa lopussa riskitasoa ja laittavat napit kaakkoon, niin vaihdettiin viiden alakertaan saatiin keskityksiä varten siihen maalin eteen voimaa.

Voitolla Haka varmisti runkosarjan kahdeksannen sijan, mikä takaa maaottelutauon jälkeen alkavaan Haastajasarjaan kolme kotiottelua. Veikkausliigan jatkosarjojen otteluohjelmat julkaistaan tiistaina kello 15.00.

– Tauko tulee nyt meidän kannalta vähän huonoon väliin, kun ollaan hyvässä formissa. Toki osa on pelannut isoja minuutteja, niin nyt saadaan heillekin breikkiä ja ollaan sit valmiita, Tainio toteaa.