Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Elias Mastokangas nauttii pelaamisesta – ”Fiilis on korkealla”

Kesällä FC Hakaan siirtynyt Elias Mastokangas valittiin Veikkausliigan elokuun tähdistöjoukkueeseen. Mastokangas onkin tyytyväinen niin joukkueen kuin omiin viimeaikaisiin esityksiin.

Mastokangas siirtyi Hakaan FC Interistä kesän siirtoikkunan aikana. Mastokangas on heti noussut joukkueessa isoon rooliin ja viimeisteli Hakalle elokuussa kolme maalia.

– Heinäkuu oli vielä vähän hakemista, mutta sitten Ilvestä vastaan tuli se ensimmäinen maali ja voitto, niin se toi paljon itseluottamusta sekä itselleni että joukkueelle. Olemme lisäksi pelanneet joukkueena hyvin, niin siinä tulee sitten onnistumisia itsellenikin. On ollut kiva pelata.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Mastokankaan esityksistä huokuu tällä hetkellä peli-ilo. Interissä alkukaudesta vähälle vastuulle jäänyt hyökkäyspään taituri jaksaa painaa töitä laajalla säteellä koko ottelun ja tekemisestä paistaa vahva työmoraali.

– Ehkä se on lähtöisin siitä, ettei alkukaudella tullut paljon pelattua, niin oli ihan kauheasti nälkää päästä pelaamaan. Sitten kun on tullut peliaikaa ja onnistumisia, niin fiilis on totta kai korkealla, ja kun joukkueena on mennyt hyvin, niin sitä nauttii joka hetkestä. Tässä on hyviä jätkiä ympärillä, jotka tekevät minulle töitä ja se puskee myös minua tekemään töitä heidän eteensä.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Haka veti henkeä maajoukkuetauon aikana ja latasi akkuja Haastajasarjaa varten. Mastokankaalla olisi kuitenkin ollut haluja jatkaa pelejä.

– Meillä meni hyvin ennen taukoa, joten saa nähdä miten tämä nyt vaikuttaa perjantaiseen Ilves-otteluun. Kyllä se tekee varmasti joukkueelle ihan hyvää ottaa vähän iisimmin ja levätä, mutta itse olisi mielelläni vielä pelannut.

Haastajasarja alkaa Hakan osalta herkullisimmalla mahdollisella tavalla, kun Tehtaan kentälle saapuu paikallisvastustaja Ilves. Tamperelaisten turkki on vielä märkä joukkueiden edelliskohtaamisesta, kun Haka kävi Ratinasta hakemassa arvokkaan 2-1-voiton.

Panokset ovat ottelussa korkeat, sillä maakunnan herruuden lisäksi taistellaan arvokkaista pisteistä. Ilves on Hakaa neljä pistettä perässä, kun taas Hakan näköpiirissä on seitsemän pistettä edellä oleva AC Oulu. Mastokangas ennakoikin kovaa ottelua.

– Jokainen tietää mitä tuleman pitää. Herkullinen peli on tulossa ja varmasti on myös taas paljon ihmisiä perjantai-iltana katsomassa peliä, Mastokangas makustelee.

Mastokangas on myös jakamassa fanikuvaansa nimikirjoituksia ottelun jälkeen.

FC Haka-Ilves perjantaina 15.9. kello 18.00 alkaen. Lisätietoa ottelutapahtumasta löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT