Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haastajasarja käyntiin perjantaina Pirkanmaan derbyllä!

Veikkausliigakauden huipennus käynnistyy perjantaina, kun jatkosarjat pyörähtävät käyntiin. Haka sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, minkä ansiosta valkopaidat saavat Haastajasarjaan kolme kotiottelua. Ensimmäisenä vastaan astelee rakas paikallisvastustaja Tampereelta, kun Ilves saapuu Tehtaan kentälle kello 18.00 alkavaan otteluun.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran elokuun alussa Ratinassa, jolloin Haka nappasi arvokkaan 1-2 -vierasvoiton. Ottelun sankareina olivat maalin mieheen iskeneet Elias Mastokangas ja Maissa Fall, sekä aivan ottelun lopussa kuukauden game-saveriksikin valitun huipputorjunnan esittänyt Aatu Hakala. Voit katsoa Hakalan ajatuksia tuosta torjunnasta, sekä tulevasta ottelusta Hakan Youtube -kanavalta.

Hakan peli on tuon edellisen paikallisottelun jälkeen kulkenut erinomaisesti ja joukkue lähteekin jatkosarjaan kovakuntoisimpana joukkueena. Hyvään vireeseen päässeelle joukkueelle tauko tuli huonoon väliin, mutta päävalmentaja Teemu Tainio näkee sen silti olleen tarpeen.

– Ansaittu ja tarpeellinen tauko oli. Nyt on tämä viikko treenattu ja valmistauduttu tulevaan. Kaikki on mennyt hyvin ja tekeminen on ollut terävää.

– Viikko tuonut huonojakin uutisia, kun porukkaa on ollut pois loukkaantumisista ja flunssasta johtuu. Ne kuuluu tähän ja näitä sattuu, mutta vähän ne ovat meidän valmistautumista haitanneet.

Tainio on ymmärrettävästi vielä vaitonainen lauantain kokoonpanon suhteen, sillä osan pelikunto selviää vasta perjantai -aamuna.

– Paljon kysymysmerkkejä vielä huomiselle, mutta keskitytään siihen, että saadaan jalkeille iskukykyinen porukka.

Hakaa neljä pistettä jäljessä oleva tamperelaisjoukkue pääsee oman otteluennakkonsa mukaan paremmista asetelmista otteluun. Ilveksen tuoreella valmentajalla, Joni Lehtosella, on käytännössä täysi miehistö matkassa mukana.

Paikallisotteluissa ei kuitenkaan kannata liikaa tuijotella sarjataulukoita ja ennakkoasetelmia. Pienet asiat ovat ratkaisevassa roolissa ja usein se, kumpi haluaa enemmän, voittaa. Lisäksi Tainio muistuttaa ottelun tärkeydestä koko loppukautta silmällä pitäen.

– Tärkeitä pisteitä molemmille. Voitolla asiat näyttävät meidän kannalta aika hyvältä. Ilves taas ajattelee, että ei missään nimessä kestä hävitä meille.

– Tärkeä muistaa, että jos tasuriinkin päättyty, niin se on pois toiselta. Tämä on sellaisia pelejä, mitä ei saa hävitä.

– Halutaan varmistaa sarjapaikka mahdollisimman pian!

Otteluinfo ja liput.

Ilveksen ennakko.

Ottelu suorana Ruutu+.

Lue myös: ”Elias Mastokangas nauttii pelaamisesta”

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT