Yli 2200 katsojaa todisti Hakan hienoa voittoa

Tehtaan kentälle saapuneet 2240 katsojaa saivat nauttia hienosta jalkapallotapahtumasta ja kauniista kevätillasta, kun FC Hakan vahva alkukausi sai jatkoa 2-1 (1-1)-voitolla HIFK:sta.

Mixu Paatelaisen aikakausi HIFK:n päävalmentajana sai hyvän startin, kun jo kahdeksannella minuutilla Wilson Kamavuaka pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta HIFK:n johtoon. Maali ei kuitenkaan lamauttanut Hakan peliä, vaan Haka otti itselleen pallollisen hallinnan.

Hakan vastaus tuli 19. minuutilla. Lee Erwin oli karkaamassa HIFK-puolustukselta ja häntä rikottiin sääntöjen vastaisesti. Skotti asettui itse pallon taakse ja ampui pallon suoraan tolpan kautta verkkoon.

Haka sai pidettyä HIFK:n kurissa eivätkä helsinkiläiset saaneet luotua vaarallisia maalipaikkoja. Toisaalta Hakakaan ei saanut rakenneltua huipputilanteita ennen kuin lisäajalla. Logan Rogerson liukui Erwinin laukauksen maaliin ja maalilaulu ehti jo kajahtaa Tehtiksellä, mutta avustavan erotuomarin lippu oli koskilaiskannattajien harmiksi pystyssä.

Toinen puoliaika oli entistä selvemmin Hakan. Haka rakenteli peliä kärsivällisesti ja 62. minuutilla viisi minuuttia aiemmin kentälle juossut Stavros Zarokostas sai pallon rangaistusalueen sisällä ja tarkka laukaus painui vastustamattomasti takakulmaan.

Ottelun lopussa Hakan kolmas maali oli lähempänä kuin HIFK:n tasoitusmaali. Kerta toisensa jälkeen Hakan puolustuspelaaminen tukahdutti HIFK:n hyökkäyspelaamisen ja toisessa päädyssä HIFK:n tähtimaalivahti Beto piti helsinkiläisten pään pinnalla loistotorjunnoillaan.

Kolminkertainen Eurooppa-liigan mestari venyi loistavasti Eero-Matti Auvisen ja Luiyi de Lucasin puskujen tielle ja Erwin puski vielä viimeisellä minuutilla pienestä kulmasta tolppaan. Lopulta Haka pääsi juhlimaan kauden toista kotivoittoa ja kauden kolmatta voittoa. Haka on sarjassa toisena yhdeksän pisteen saldolla.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli luonnollisesti voittoon tyytyväinen.

– Oli tiedossa, ettei tule helppoa peliä. Alkuun päästimme maalin, mutta jaksoimme uskoa omaan tekemiseemme ja sitä kautta saimme kolme pistettä. Loimme mielestäni aika hyvän määrän paikkoja. Monesti käy niin, että jos ei saa isompaa johtoa, niin se paine kestää loppuun saakka. Jätkät kuitenkin kestivät hyvin ja saimme tärkeät kolme pistettä.

Haka osoitti henkistä kovuutta nousemalla alkuminuuttien takaiskumaalista huolimatta voittoon. Samalla Haka säilytti puhtaan kotitilin. Tainio oli iloinen, että joukkue pystyi palkitsemaan hienosti kannustaneen kotiyleisön voitolla.

– Meillä on kaksi kotipeliä ja kaksi voittoa. Se on myös yksi tosi positiivinen juttu.

– Se on yksi asia, jota olemme käyneet joukkueen kanssa läpi, että meidän pitää antaa ilonaiheita valkeakoskelaisille faneille. Kotivoitot ovat olleet parina edelliskautena vähissä ja mahtavaa, että olemme nyt aloittaneet kahdella kotivoitolla, Tainio iloitsi.

Paatelaiselle paluu Tehtaan kentälle maistui muutoin kuin tuloksen muodossa.

– Kyllä tuli nostalginen tunne. Tämä on mahtava paikka ja täältä on paljon hienoja muistoja. Kiva palata, mutta harmittaa tietysti, että hävittiin. Tällä kertaa Haka oli tylsä isäntä, Paatelainen totesi.

FC Hakan seuraava kotipeli on 7.5., kun Jussi Nuorelan ja Kalle Multasen johtama VPS saapuu Tehtaan kentälle vierailulle. Sitä ennen Haka pelaa Veikkausliigaa Oulussa AC Oulua vastaan perjantaina 29.4. ja Suomen Cupia Turussa TPS:aa vastaan.

FC Hakan kokoonpano: Aatu Hakala, Seth Saarinen, Niklas Friberg, Luiyi de Lucas, Eero-Matti Auvinen, Henri Malundama, Janne-Pekka Laine (88. Donaldo Acka), Atte Sihvonen, Logan Rogerson (57. Stavros Zarokostas (90+5. Oiva Laaksonen), Lee Erwin, Salomo Ojala (57. Tino Purme)

Kuvat: Jussi Rämä