Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Auvinen valmis kohtaamaan entisen seuransa – ”Positiivista suorittamista jokaisella osa-alueella”

Eero-Matti Auvinen saa vastaansa entisen seuransa perjantaina, kun HIFK saapuu FC Hakan vieraaksi Tehtaan kentälle. Auvisen mukaan joukkueessa on hyvät tunnelmat ottelun alla.

Auvinen pelasi kauden 2020 HIFK:ssa, mutta niiltä ajoilta on jäljellä enää vain kourallinen tuttuja pelaajia, sillä helsinkiläisjoukkue on kokenut isoja muutoksia.

– Ei voi sanoa, että hirveän tuttu joukkue, kun porukka on muuttunut tosi paljon siitä, kun itse pelasin siellä. Siellä on ollut vähän sekava tilanne ja vaikea sanoa millainen jengi tulee. Siellä on valmentaja vaihtunut ja aika uusi tilanne, vaikka kausi on jo käynnissä, Auvinen arvioi tulevaa vastustajaa.

Auvinen pelasi itsensä HIFK:n faniryhmän Stadin Kingien sydämiin, kun hän viimeisteli Stadin derbyssä lisäajalla voittomaalin HJK:n verkkoon. Hän ei usko joutuvansa HIFK-fanien hampaisiin, vaikka pelaakin nyt toisen joukkueen nutussa.

– Ei ainakaan viime vuonna mitään ihmeellisyyksiä tullut. Tuskin tulee nytkään. En ainakaan odota mitään. Ehkä he muistavat sen, että tuli tehtyä aika hyvä maali, Auvinen heittää.

Hakan kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle, kun alla on kolmesta pelistä kaksi voittoa. Joukkue paistattelee tällä hetkellä kilpaa yhdessä lämmittävän kevätauringon kanssa.

– Tosi positiiviset fiilikset. Pelit ovat menneet hyvin. Oikeastaan Honka-pelin ensimmäinen puoliaika oli ainoa heikko ajanjakso, mutta muuten ollut tosi positiivista suorittamista jokaisella osa-alueella. On tullut maaleja ja saimme ensimmäisen nollan pidettyä. Kaikin puolin hyvät fiilikset peliä kohti.

Edellisottelussa Interiä vastaan Hakan puolustus pimensi yhden Veikkausliigan pelätyimmistä hyökkäysakseleista, kun taiturimainen Petteri Forsell ja viime kauden maalikuningas Benjamin Källman jäivät täysin aseettomiksi koskilaisten pihdeissä. Nollapeli oli omiaan pönkittämään joukkueen luottoa omaan tekemiseen.

– Se nostaa varmasti koko puolustuslinjan itseluottamusta ja luo uskoa koko linjan sekä koko joukkueen yhteiseen puolustamiseen.

Valkeakoskella aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja Tehtaan kentällä on odotettavissa hieno jalkapallotapahtuma.

– Kyllä nämä pelit ovat sellaisia joita odottaa, kun pääsee pelaamaan pelkissä shortseissa ja t-paidassa, Auvinen heittää.

FC Haka-HIFK perjantaina Tehtaan kentällä kello 18.00 alkaen. Nähdään Tehtiksellä, Suomen kauneimmalla!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT