Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

HIFK kovavireisen Hakan vieraaksi – ”Joukkueessa on itseluottamus korkealla”

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Hakan kausi jatkuu perjantaina Tehtaan kentällä, kun vastaan asettuu tietyllä tapaa tuttu, mutta samalla arvoituksellinen HIFK. Ottelu alkaa kello 18.00.

HIFK on aina mielenkiintoinen vastus, mutta perjantaina vastaan asettuva joukkue on tällä kertaa koskilaissilmin katsottuna entistäkin kiehtovampi. Joukkueen päävalmentajaksi nimettiin sunnuntaina koskilaisille ja hakalaisille tuttu Mixu Paatelainen. Lisäksi lisämielenkiintoa tuovat entiset Haka-pelaajat Maximus Tainio ja Eero Markkanen. Vielä kun mukaan lisätään perjantai-iltapäiväksi luvattu kaunis keväinen sää sekä kotijoukkueen vahva alkukausi, niin pöytä on katettu loistavalle jalkapallotapahtumalle.

– Mielenkiintoinen lähtötilanne tosiaan. Toivotan Mixun tervetulleeksi Tehtikselle ja Veikkausliigaan. Hän on tietenkin tuttu peliuralta ja oli minulla myös valmentajana. Aika harvinaista, että sama kaveri on ollut molemmissa rooleissa. Myös se on ihan mielenkiintoista, että ensimmäistä kertaa uralla oma poika on vastassa, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio miettii ottelun lähtökohtia.

Tainio pelasi Paatelaisen kanssa Huuhkajissa ja oli hänen pelaajana myös Paatelaisen toimiessa Huuhkajien päävalmentajana. Tainiolla on vain positiivista sanottavaa ystävästään.

– Mixu on yksi parhaista tyypeistä mitä olen tavannut jalkapallon parissa. Kun menin nuorena poikana 18-vuotiaana mukaan A-maajoukkueeseen, niin Mixu oli yksi niistä, joka teki oloni tervetulleeksi. Olen aina sanonut, että entisiltä valmentajilta oppii jotain, niin myös Mixulta olen oppinut. Huikea persoona ja loistavaa, että hän tuli Veikkausliigaan.

HIFK:n alkukausi on ollut vaiherikas. Joulukuussa päävalmentajaksi nimetty Bernardo Tavares lähti joukkueen päävalmentajan paikalta ehtimättä valmentaa joukkuetta yhdessäkään Veikkausliigapelissä. Tavares oli sairaana HIFK:n kauden avauksessa, jonka jälkeen hän ilmoitti jättävänsä paikkansa perhesyihin vedoten. Muutamaa päivää myöhemmin hän kuitenkin teki sopimuksen indonesialaisseuran kanssa. Tavaresin lisäksi suurin osa muusta valmennusjohdosta jätti paikkansa aiemmin tällä viikolla.

Myös pelaajaosasto on elänyt talven aikana. Kokoonpanoon tuli muutoksia aivan kauden alla ja kauden jo alettua, joten Paatelaisella riittää työnsarkaa saada stadilaiset vakaammalle polulle. 

– HIFK:ta on tullut seurattua, mutta rehellisyyden nimissä siellä on tapahtunut paljon muutoksia sekä pelaajistossa että valmennuksessa. Se vaikeuttaa tietenkin myös meidän valmistautumistamme, kun ei oikein tiedä mitä he miettivät. Me keskitymme kuitenkin omaan peliimme ja sitä kautta lähdemme hakemaan tulosta.

Paatelainen otti HIFK:n ohjat käsiinsä keskiviikkona, joten hänen kädenjälkeään tuskin ehditään vielä nähdä.

– HIFK:n tulokset ovat olleet alakanttiin ja jotainhan on muututtava. Mixu ehtii vetää parit treenit ennen peliä, joten ihan hirveästi hän ei ehdi varmaan muutoksia tehdä, mutta voisi kuvitella että HIFK:n sapluuna on puolustus kuntoon ja aika suoraviivaisesti eteenpäin. Mixun tuntien voin luvata HIFK:n pelaajille, että jos ei työnteko maistu, niin ihan kauheasti ei ole peliaikaa tulossa. Siitä voi olla varma, Tainio heittää.

– HIFK:n peleissä on ripaus eurooppalaista futistunnelmaa, kun iso fanijoukko tulee pitämään mekkalaa. Odotan innolla ja mielenkiinnolla perjantaista tapahtumaa, Haka-luotsi jatkaa.

HIFK:ta ei voi kuitenkaan aliarvioida. Joukkue on täynnä rutinoituneita liigapelaajia sekä taitavia ja kovan CV:n omaavia ulkomaalaispelaajia. Ehkä mielenkiintoisimpana nimenä on kokenut maalivahti Beto, jonka tausta hakee Veikkausliigassa vertaistaan. Cristiano Ronaldon hyvä kaveri on Portugalin maajoukkueen pitkäaikainen maalivahti, kolminkertainen Eurooppa-liigan voittaja sekä UEFA Nations Leaguen voittaja. Kokemusta on karttunut muun muassa Portugalin ja Espanjan suurseuroista.

– HIFK on taisteleva joukkue ja aika isokokoinen, joten erikoistilanteet ovat varmasti isossa roolissa. Meidän täytyy muistaa nöyryys ja Inter-peli oli hyvä osoitus siitä, että meidän puolustuspelimme toimii parhaimmillaan tosi hyvin. Hyökkäyksessä meillä on sitten laatua ja nopeutta. Kaikki lähtee kuitenkin siitä koko joukkueen puolustuspelistä, korostaa Tainio.

FC Hakan kausi on alkanut hienosti, kun kolmen ottelun jälkeen koossa on kuusi pistettä ja valkopaidat ovat sarjassa kolmantena. Mihinkään leijumiseen ei kuitenkaan ole varaa, sillä kausi on pitkä.

– Juuri pojille heitin porkkanan, että voitolla olemme huomisen pelin jälkeen joko sarjan kärjessä tai kakkosena riippuen miten KuPS pelaa omassa pelissään. Mukavampi aloittaa näin, sillä olemme parin viime kauden aikana kokeneet myös sen toisen ääripään. Joukkueessa on ehdottomasti hyvä fiilis ja itseluottamus korkealla. Jatketaan vain nöyrästi työntekoa, niin sillä ne tulokset syntyvät.

Joukkueesta huokuu rento, mutta päättäväinen ja itseluottamusta uhkuva tunnelma. Tainio myöntää, että hyvät tulokset alkukaudesta keventävät myös päävalmentajan taakkaa.

– On se mukavampaa, kun ei ole parturin jälkeen tunnin päästä hiukset harmaana. Saa nukuttuakin, mikä on tietenkin myös kivaa.

FC Haka-HIFK perjantaina 22.4.2022 kello 18.00 Tehtaan kentällä.

Lataa ottelun käsiohjelma täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT