Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ykkösen viimeinen kolmannes alkaa Helsingistä

Ykkösen viimeinen kolmannes pyörähtää käyntiin maanantaina, kun Haka matkustaa toista kertaa kuluvalla kaudella HIFK:n vieraaksi Telia 5 G Areenalle.

Joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa Tehtaan kentällä. Silloin Haka siirtyi Anton Popovitchin rangaistuspotkumaalilla 1-0-johtoon, mutta HIFK kuittasi niin ikään rankkarista vielä ensimmäisellä jaksolla. HIFK:n rankkariin johtaneessa tilanteessa Hakan David Abidor katseli punakorttia ja näin ollen Haka joutui puolustamaan johtoaan vajaalla lähes tunnin. Pitkään Haka siinä onnistuikin, mutta toisen jakson lopulla HIFK:n Tommi Jyry onnistui ja täysi pistepotti matkasi Helsinkiin.

Ensimmäinen Helsingin kohtaaminen pelattiin heti juhannuksen jälkeen Helsingissä. Siinä ottelussa HIFK onnistui maalinteossa kummankin jakson lopulla ja vei voiton maalein 2-0.

Haka ei siis ole maanantain isäntiään vielä tällä kaudella voittanut, mutta aiemmissa tappioon päättyneissä otteluissa oli myös hyviä elementtejä.

– Kotona jouduimme pelaamaan pitkään vajaalla ja se tietenkin antoi IFK:lle tilaa kentällä. Tasakentin me olimme niskan päällä. Helsingissä maalipaikkojen luominen oli meille vaikeampaa, mutta silloinkin pidimme IFK:n ahtaalla ja he saivat vapauttavan 2-0-maalin vasta aivan ottelun lopussa, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong muistelee.

Hakan edellisestä pelistä on jo yli viikko. Edellisessä ottelussa Tehtiksellä vieraili Pietarsaaren Jaro, josta Haka otti väkisin 1-0-voiton John Fagerströmin maalilla. Helsingin IFK pelasi tuon jälkeen vielä kahdesti. Ensin tähtirinnat joutuivat tyytymään pistejakoon AC Kajaanin kanssa kotikentällään luvuin 2-2. Viime torstaina HIFK oli nimellinen vierasjoukkue Helsingin paikallisottelussa Klubi 04:ää vastaan. Vierasstatus ei IFK:ta haitannut, vaan joukkue nappasi voiton maalein 3-1. Tuo voitto katkaisi IFK:n viiden ottelun voitottoman putken.

– Me olimme ”Temen” (Teemu Tainio) kanssa katsomassa tuon Klubi 04 – HIFK -ottelun Helsingissä. Se oli IFK:lta rutiinisuoritus. He eivät olleet häikäiseviä, mutta heidän kokemus ja kova rutiinitaso toivat voiton. He pelaavat vähän eri systeemillä kuin useimmat muut joukkueet. He haluavat käyttää kolmea topparia ilmeisen paljon, sillä vaikka Pauli Kuusijärvi oli torstaina sivussa he pelasivat silti kolmella topparilla niin, että normaalisti laidalla pelaava Matias Hänninen oli topparikolmikon mukana – ja pärjäsi itseasiassa aika hyvin.

HIFK:n paras maalintekijä on Ykkösen maalipörssin jaetulla toisella sijalla oleva kahdeksan maalin Tuomas Mustonen. Seitsemään maaliin helsinkiläisten riveissä on yltänyt Hakastakin tuttu Pekka Sihvola. Hakan paras maalintekijä on ollut neljä maalia viimeistellyt John Fageström.

– Me teimme JJK:ta vastaan kaksi maalia, mutta toisaalta Klubi 04:ää ja Jaroa vastaan vain yhdet maalit. Maalipaikkoja on kyllä ollut ihan riittävästi, joten meidän pitää pystyä pelaamaan tehokkaammin vastustajan maalin läheisyydessä.

Ykkösen sarjataulukko on lähes ennätystasainen eikä sen enempää nousu- kuin putoamistaistossakaan ole tapahtunut ratkaisuja. Sarjan kärjessä olevalla EIF:llä on kasassa 35 pistettä ja sarjan neljäntenä majaileva Haka on kuuden pisteen päässä. Siihen väliin mahtuvat vielä sarjan toisena oleva HIFK ja sarjakolmonen KPV. HIFK:n ja Hakan välinen ero on neljä pistettä.

– HIFK:n voitto paikallispelistä oli varmasti helpotus heille, mutta toisaalta, jokaiselle joukkueelle on tullut vaikeampia jaksoja tämän kauden aikana. EIF:llä oli alkukaudesta vaikeampaa, HIFK:lla se vaihe oli nyt. KPV:lla oli kesällä hankalampi jakso ja AC Oulu on saanut juonesta kiinni vasta viime aikoina. Oikeastaan me olemme kärkijoukkueista ainoa joukkue, jolla ei ole ollut huonompaa putkea, mutta ei suurta onnistumistenkaan putkea. Me olemme matkanneet vuoristoradassa koko kauden. Se on varmasti osaltaan merkki siitä, että joukkueemme ei ole kovin kokenut tälle tasolle ja tason heittelyä tapahtuu enemmän, Armstrong analysoi.

Hakan kokoonpanotilanne hahmottuu lopulliseen muotoonsa vasta pelipäivän aamuna.

– Pari-kolme kysymysmerkkiä pelikunnon osalta on ja heidän suhteen olemme viikonlopun jälkeen viisaampia.

HIFK:n ja Hakan välinen Ykkösen kärkiottelu alkaa maanantaina 27.8. Telia 5 G Areenalla Helsingissä kello 18.30. Sen voi katsoa suorana Elisa Viihde Sportilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT