HIFK jatkaa Hakan mörkönä

HIFK jatkoi maanantaina Hakan kompastuskivenä voitettuaan koskilaiset Helsingin Telia 5G Areenalla 2-0 (2-0). Kyseessä oli jo HIFK:n kolmas voitto Hakasta tällä kaudella.

– HIFK on meille todellinen mörkö. Emme me huonosti pelanneet, mutta kaksi nopeaa takaiskumaalia noinkin vahvaa ryhmää vastaan teki pelaamisesta hankalan, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong mietti.

– Me pidimme varmasti palloa enemmän kuin aiemmissa HIFK-peleissä, mutta emme vain olleet tarpeeksi vaarallisia hyökkäyskolmanneksella, Armstrong jatkoi.

Hakan lähtökohdat peliin olivat siinä mielessä haasteelliset, että virustaudin kourissa oleva Marco Paunovic joutui jäämään sivuun koko ottelusta ja Pekka Lagerblomin jalka oireili jo muutaman minuutin pelin jälkeen.

– Kokemusta jäi heti paljon pois ja se näkyi. Kuten olen monta kertaa sanonut, niin usein meidän pitäisi pelata fiksummin. Ja se tulee kokemuksen kautta, Armstrong puntaroi.

Ottelu ratkesi nopeasti, sillä HIFK iski vartissa kaksi maalia. Ensin Nando Cozar osui kymmenen minuutin pelin jälkeen ja Pekka Sihvola hyödynsi Hakan puolustuksen epävarmuuden viisi minuuttia myöhemmin.

Takaiskujen jälkeen Haka pääsi paremmin peliin mukaan, mutta kahden maalin takaa-ajoaseman kurominen oli liikaa.

Hakan nousuhaaveille tappio aiheutti kovan kolauksen. Kärkijoukkueet EIF ja HIFK ovat jo seitsemän pisteen karkumatkalla.

Seuraavaksi Haka kohtaa juuri EIF:n ensi sunnuntaina Tammisaaressa. Tehtaan kentällä pelit jatkuvat torstaina 6. syyskuuta AC Oulun saapuessa Valkeakoskelle.

Hakan kokoonpano HIFK:ta vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Ville Starck, David Abidor, Henri Malundama, Joona Tapani, Pekka Lagerblom (16. Samuel Chidi), Anton Popovitch, Erkka Helminen (45. Tuomas Lähdesmäki), Gerald Ben, Jonh Fagerström (72. Antto Hilska).