Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ykkösen kärkijoukkue Hakan vieraaksi

Hakan kotiottelut jatkuvat keskiviikkona Tehtaan kentällä, kun vastaan juoksee FC Honka.

Espoolaiset ovat avanneet kauden erinomaisesti ja ovat ensimmäisen kolmanneksen jälkeen Ykkösen piikkipaikalla. Vielä viime kaudella Kakkosessa pelannut Honka on saalistanut pelaamistaan yhdeksästä ottelusta kuusi voittoa ja kolme tasapeliä. Entisen liigapelaaja Vesa Vasaran valmentaman ryhmän maaliero on kova, 22-3.

Hongan vahvuudesta kertoo se, että joukkueen maalit ovat jakautuneet monen pelaajan kesken. Kun Kalle Multanen on tehnyt Hakan kymmenestä maalista kahdeksan, niin Hongan ykköstykki on ollut neljä osumaa viimeistellyt Kasperi Liikonen. Liikonenhan on tuttu Tehtaan kentän yleisölle parin kauden takaa, kun hän vielä pelasi Hakassa.

Kyseessä on toinen kerta, kun Honka vierailee tänä vuonna Tehtiksellä. Kevään avauskierroksen peliä Hakan leirissä ei kovin lämmöllä muistella, sillä sen Honka vei lumisateen keskellä nimiinsä lukemin 4-0.

Honka on varmasti suosikki myös keskiviikkona, mutta viime peleissä Hakan otteissa on näkynyt merkkejä paljon paremmasta. Nyt pitää vain viimeistelyssä olla tarkkana. Maalipaikkoja ei takuulla tule niin paljon kuin viime lauantaina GrIFK:ta vastaan Kauniaisissa. Osumia on lupa odottaa pian muiltakin pelaajilta kuin Multaselta.

Hakan pelaajatilanne on varsin hyvä, sillä sivussa ovat vain Joonas Immonen (korjattu klo 20.00) ja Erkka Helminen.

– Vastassa on kova joukkue, joka on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. Ja senkin HJK:ta vastaan, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong painottaa.

Samaan hengenvetoon Armstrong muistuttaa oman joukkueen pelin kehittymisestä.

– Me olemme menneet paljon eteenpäin omassa pelaamisessamme viime viikkoina. Odotan huomattavasti parempaa esitystä kuin kevään Honka-pelissä, Armstrong sanoo.

GrIFK-pelissä Haka juuttui 1-1 -tulokseen vaikka paikkoja oli hurjasti.

– Jalkapallossa tarvitaan aina hieman onnea. Toivottavasti onni on nyt puolellamme, toisin kuin Kauniaisissa, Armstrong toivoo.

Hakan ja Hongan välinen Ykkösen ottelu käynnistyy Tehtaan kentällä keskiviikkona 21. kesäkuuta kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT