Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

VPS voitti, mutta Haka suuntaa ensi kaudella Eurooppaan!

FC Haka ja Vaasan Palloseura kohtaisivat sunnuntai -iltana Veikkausliigan kauden viimeisessä ottelussa, missä ratkaistiin ensi vuoden UEFAn Konferenssiliigan karsintoihin pääsevä joukkue. Haka lähti kaksiosaisen finaalin ratkaisevaan otteluun 3-0 -johdossa ja sunnuntain ottelun päättyessa 1-2 tarkoitti se FC Hakan pääsyä Europeleihin.

VPS sai otteluun kaipaamansa alun, kun se siirtyi 0-1 -johtoon ottelun 13. minuutilla. Maali sai alkunsa vieraiden sivuvaparista, mikä lähetettiin puukatsomon puolelta kohti takatolppaa. Antti-Ville Räisänen juoksi takaa vauhdilla palloon ja pääsi hämmästyttävän helposti puskemaan johtolukemat.

Vaikka ensimmäisen puolituntisen VPS painoikin päälle kovaa, niin helpottava tasoitusosuma syntyi ottelun 30. minuutilla ja oli lähes toisinto vieraiden avausosumasta. Tino Purme keskitti pallon oikealta maalin edustalle, mihin Atte Sihvonen tuli voimalla, eikä VPS:n Prosber Ahiabu pystynyt estämään keskikenttämiehen puskusta syntynyttä kauden avausmaalia.

Ensimmäisellä puolikkaalla ei lisäosumia nähty ja näin valkopaidat, sekä lähes kaksituhatpäinen yleisö pääsivät tauolle vapautuneissa tunnelmissa.

Haka sai toisen jakson alkuun vapaapotkun hyökkäysalueelta, mitä meni antamaan Lee Erwin. Odotusarvo oli, että skotti yrittäisi suoraan, mutta mies löysikin takatolpalta Luiyi de Lucasin, joka ohjasi pallon maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin tuomarin havaittua topparin tehneen rikkeen tilanteessa.

VPS sai oman paikkansa toisen jakson kymmenennellä minuutilla. Tete Yengi pääsi yrittämään läheltä, mutta Aatu Hakalan ilmiömäinen jalkatorjunta piti lukemat ennallaan.

Vieraiden johtomaali nähtiin kuitenkin vielä myöhemmin ja jälleen kerran se syntyi puskemalla. Jesper Engström keskitti vasemmalta ja Joonas Vahtera pääsi maalin edestä puskemaan kahden Haka -puolustajan välistä lukemiksi 1-2.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Hakalla oli paikka tasoittaa ottelu. Vaasan maalivahti Oskari Forsman seikkaili kaukana maaliltaan, Elias Mastokangas riisti pallon ja syötti sen Purmeelle boksin sisään, mutta miehen laukaus suuntautui maalin yli.

Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty ja näin ollen yhteistuloksella 4-2 FC Haka raivasi tiensä Europeleihin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008.

– Kyllä oli onnistunut kausi ja sitten vielä onnistuttiin klaaraamaan se Europaikka, niin tämä oli se palkinto siitä hienosta kaudesta, Teemu Tainio iloitsi.

Itse ottelua Tainio luonnehti joukkueelleen hankalaksi.

– Oli vaikea peli meille. Sen näki oikeastaan alusta asti, en tiedä oliko niin sanotusti toinen jalka Euroopassa. Vaasalle krediitti siitä, että osasivat vaikeaksi tehdä.

– Me ei saatu sitä pallollista peliä oikein missään vaiheessa kulkemaan. Tuntui, että pelattiin aina kaverille negatiiviseen peliasentoon ja prässin alle.

– Ei tämä peli jää päällimmäisenä mieleen, vaan kahden pelin yhteistulos. Meidän ainoa tavoite oli hommata se Europaikka, joten voidaan unohtaa tämä peli.

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Muistathan myös, että ensi kauden ”Kausikorttihaaste” on nyt käynnissä. Mikäli lokakuun loppuun mennessä varataan vähintään 2500 kausikorttia, niin yhden kortin hinnaksi tulee 69€. Lue lisää täältä!

VPS:n raportti.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

Katso ottelun mediatilaisuus Hakan Mustavalko-TV:stä.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT