Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Vihdoin! – Ykkösen kauden avaus sunnuntaina

Miesten Ykkönen potkitaan käyntiin sunnuntaina neljän ottelun voimin. Tehtiksellä vastakkain asettuvat perinteikkäät mustavalkoiset – Haka ja TPS.

Haka lähtee otteluun varsinaisessa lentokelissä, sillä joukkue ei ole hävinnyt kertaakaan viime vuoden lokakuun 10. päivän jälkeen. Tuolloin TPS oli parempi Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella maalein 2-0. Sen jälkeen Haka on pelannut 14 ottelua peräkkäin ilman tappiota. Viisi edellistä Hakan ottelua on päättynyt koskilaisten voittoon.

Edellisessä ottelussa kuluvan viikon keskiviikkona Haka esitti kotiyleisölle parastaan, kun viime kauden Veikkausliigan hopeamitalisti Rovaniemen Palloseura lähti Suomen Cupissa laulukuoroon Hakan käsittelyssä. Loppulukemat 4-1 eivät jättäneet selittelyille sijaa. Hakan maaleista vastasivat Topi Järvi kahdesti ja Jesse Ahonen sekä Dudu kertaallen.

Hyvien tulosten ja jatkuvasti parantuneiden peliesitysten myötä Hakan joukkueen itseluottamus on kohdallaan ja tunnelma pukukopissa on erittäin hyvä.

– Joukkueen sisällä on ollut kyllä erinomainen fiilis ja aina kun kentälle ollaan menty, oli sitten treenit tai peli, niin joka jätkä on vetänyt täysillä, kertoo Hakan keskikentällä peliä pyörittävä Niilo Mäenpää.

Tammikuussa 18 vuotta täyttänyt Mäenpää ihastutti talven aikana myös nuorisomaajoukkueiden mukana, mutta nyt on kausi alkamassa omassa seurajoukkueessa ja se vetää suupielet hymyyn.

– Pitkä on talvi taas ollut, mutta sunnuntaina se sarja sitten vihdoin alkaa. Kyllä tätä on jo odotettukin, Mäenpää puuskahtaa.

Sunnuntain vierasjoukkue TPS putosi Suomen Cupista jo 5. kierroksella rangaistuspotkukilpailussa FC Hongan vieraana, joten kilpailullisesta pelistä TPS:lla on jo hieman enemmän aikaa kuin Hakalla. Kertaalleen nämä joukkueet ovat jo tämän talven aikana kohdanneet. Silloin pelattiin Turun Kupittaa 5:llä kylmissä olosuhteissa maaliton tasapeli. Tuossa ottelussa Hakaan sittemmin sopimuksen tehneet Dudu ja Etchu Tabe esiintyivät Hakan kokoonpanossa ensimmäistä kertaa.

Niilo Mäenpää tiedostaa TPS:n vaarallisuuden, mutta Hakan itseluottamus on korkealla, eikä yhdestäkään ottelusta ole tavoitteena mitään muuta kuin kolme pistettä.

– Tänä vuonna ei olla hävitty kertaakaan, mikä on ollut kyllä tosi makeeta. Eikä me hävitä kyllä vieläkään, vaan voitto lähdetään sunnuntaina hakemaan, päättää Mäenpää.

Hakan ja Turun Palloseuran välinen Ykkösen avausottelu alkaa Tehtaan kentällä sunnuntaina 24.4. kello 16.00.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT