Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Chris James sopeutunut hyvin Hakaan

Hakan yksi tämän kauden uusista hankinnoista on uusiseelantilainen keskikenttäpelaaja Chris James. James on ehtinyt jo talven aikana ihastuttaa räväkällä ja taistelevalla pelityylillään.

James tuli ensimmäistä kertaa Suomeen jo vuonna 2008, kun hän siirtyi Fulhamin organisaatiosta Tampere Unitedin riveihin, jossa pelasi kaksi kautta. Sen jälkeen hän piipahti Englannissa ja Australiassa ennen kuin palasi Suomeen ja tällä kertaa KuPS:n riveihin. KuPS:n jälkeen hän käväisi Ranskassa ja viime kauden lopulla liittyi vahvistamaan EIF:iä.
– Olen sopeutunut hyvin ja tunnen Suomen luonnollisesti hyvin. Se on kuin toinen kotini. Tunsin joitain pelaajia jo ennestään ja tutustumme toisiimme koko ajan paremmin. Kaikki näyttää hyvältä, James toteaa kauden ensimmäisen sarjaottelun alla.

James pelasi KuPS:ssa niin ikään täksi kaudeksi Hakaan liittyneiden Etchu Taben ja MacPherlin Dudun kanssa, joten se avitti osaltaan sopeutumista uuteen joukkueeseen.
– Luonnollisesti se helpottaa. Tunsin ennestään Cheynen, Etchun ja Dudun ja pelasin Etchun ja Dudun kanssa ennen samassa joukkueessa ja ymmärrämme siten toisiamme hyvin. Meillä on nuoria pelaajia, jotka tarvitsevat vielä hieman apua, mutta mielestäni meillä on hyvä sekoitus. Luotamme toisiimme ja mielestäni olemme siksi nivoutuneet hyvin yhteen harjoituskauden aikana.

James, Fowler, Tabe ja MacPherlin tuovat nuoreen joukkueeseen tärkeää kokemusta ja toimivat erinomaisina esimerkkeinä Hakan nuorille ja lupaaville pelureille.
– Totta kai yritämme auttaa nuoria pelaajia, mutta samanaikaisesti meidän on keskityttävä omaan työhömme. Ensimmäinen tehtävämme on keskittyä pelaamiseen ja samalla yritämme esimerkillämme luoda ammattimaisen ja kehittävän ilmapiirin, Chris toteaa.

Haka kohtaa sunnuntaina kauden avauksessaan TPS:n. Ottelua alkaa Tehtaan kentällä kello 16.00. Portit, kioski- ja ravintolapalvelut aukeavat jo kello 15.00.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT