Vihdoin voitto – Pirkanmaan herruus säilyi Hakalla!

Perjantain ainoassa Veikkausliiga -ottelussa kohtasivat pirkanmaalaisjoukkueet FC Haka ja Tampereen Ilves, jotka molemmat olivat kipeästi täyden pistepotin tarpeessa. Ratinan stadionilla kamppailtu ottelu päättyi äärimmäisen jännittävän lopun jälkeen koskilaisten niukkaan 1-2 -voittoon, mikä nosti samalla valkopaidat putoajan ja karsijan paikalta pois.

Molemmat joukkueet olivat voittaneet viimeksi toukokuussa, joten latausta ja panosta ei ottelusta puuttunut. Vieraskentästä ja luonnon nurmesta huolimatta valkopaidat olivat pelissä paremmin mukana alkuminuuteista lähtien. Hivenen paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla jo ensimmäisen vartin jälkeen 0-2, mutta niin Maissa Fall, kuin Juan Lescanokaan eivät osuneet aivan maalin edustalle tulleisiin koviin sivusyöttöihin. Tämän lisäksi Haka sai kaksi laukausta ja yhden puskun kohti Otso Virtasta ensimmäisten viidentoista minuutin sisään.

Haka sai kovan takaiskun 19. minuutilla, kun Janne-Pekka Laine joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan. Laine on ollut isossa roolissa koskilaisten keskikentällä läpi kauden ja oli erittäin pirteällä pelipäällä myös perjantaina. Keskikenttämiehen korvasi Tino Purme, eikä vaihto lopulta aiheuttanut niin isoa lovea valkopaitojen peliin, kuin moni pelkäsi.

Hakan ansaittu palkinto tuli keskiympyrästä asti lähteneen, hienosti rakennetun hyökkäyksen seurauksena. Parin syötön jälkeen Fall sai pystysyötön jalkaansa, ohitti vastustajan ja vapautti Logan Rogersonin, joka syötti päätyviivalta maalin eteen, mistä Elias Mastokangas liukui pallon maaliin ottelun 36. minuutilla.

Ensimmäisellä jaksolla ei enempää osumia nähty, mutta Haka jatkoi toisella siitä, mihin ensimmäisellä jäi. 55. minuutilla Lescano keskitti pallon oikealta boksin sisään, raamikas Fall otti sen Ilves -puolustajan takaa rinnalla eteensä ja sijoitti pelivälineen toisen Ilves -puolustajan jalan kautta sisään.

– Maissa on ollut pari vuotta meidän listoilla. Hän siirtyi Puolaan silloin aikaisemmin, ja nyt oli mahdollisuus saada hänet, Teemu Tainio valotti perjantai -illan sankarin taustaa.

– Hän pystyy pitämään pallo, tuo yllätyksellisyyttä, iso kaveri, isot raajat. Erittäin hyvä lisä ja tänään tosiaan maali – upea juttu!

Kahden maalin johto vaikutti jo varsin turvalliselta, mutta ottelun viimeinen vartti kääntyi selvästi kotijoukkueelle. Ilveksen takaa-ajo sai lisää uskoa 79. minuutilla, kun Santeri Haarala kavensi tilanteeksi 1-2. Tämän jälkeen lopputulosta saatiinkin jännittää aina loppuun asti.

Eniten sykettä nosti lisäajan neljännellä minuutilla ylärimaan ja siitä maaliviivalle osunut Adam Larsonin pusku, minkä jälkitilanteesta Haarala pääsi vielä yrittämään käytännössä tyhjään maaliin, mutta Aatu Hakalan ilmiömäinen venytys pelasti valkopaidat tasoitukselta. Ilves sai tilanteesta vielä kulmapotkun, mutta siitä ei niin ikään maalia syntynyt ja näin ollen Haka sai juhlia kolmen kuukauden voitottoman putken katkeamista.

– Hienosti jätkät taisteli – kolme kuukautta olet ilman voittoa, niin se maistuu makealta! Olen koko ajan sanonut, että hattua pitää pelaajille nostaa, vaikka vaikeaa on ollut, niin on pysytty positiivisena ja uskottu omaan juttuun.

– Kyllä me oltiin mielestäni parempi joukkue aina sinne 75. minuutille asti, jolloin väsähdettiin ja meiltä loppui jalat. Kaikki vaihdot käytetty ja useampi pelaaja pyysi vielä vaihtoon, niin se meni sellaiseksi taisteluksi.

– Toki meidän olisi pitänyt naulata se peli aikasemmin. En muista montako kertaa me päästiin boksiin antamaan sitä viimeistä syöttö, että kyllähän niistä olisi pitänyt ehdottomasti se 3-0 tehdä.

– Kaiken kaikkiaan olin erittäin tyytyväinen meidän esitykseen, huojentunut Tainio iloitsi ottelun jälkeen.