Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirkanmaan derbyssä isot panokset perjantaina!

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Haka ja Tampereen Ilves kohtaavat perjantai -iltana Ratinan stadionilla kauden toisessa Pirkanmaan paikallisottelussa. Ensimmäinen ottelu pelattiin Tehtaan kentällä 7. kesäkuuta ja tuolloin pisteet tasattiin maalein 1-1.

Perjantain ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, sillä molempien joukkueiden edellinen voitto Veikkausliigassa on toukokuulta. Tasapelejä sen sijaan molemmilla on sitäkin enemmän. Ilveksellä niitä on kasassa eniten liigassa, kaikkiaan kahdeksan kappaletta ja Hakalla taas toiseksi eniten, seitsemän kappaletta.

– Molemmat joukkueet on tuskaillut tulosten kanssa liian pitkään ja molemmilla varmasti samat ajatukset tämän ottelun suhteen, eli voitto on otettava, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio totesi viimeistelyharjoitusten jälkeen torstaina.

Joukkueiden lähtökohdat myös pelaajatilanteen suhteen ovat hyvin samankaltaiset, sillä molemmilta on sivussa muutama runkopelaaja pelikielloista johtuen. Hakalta korttitili viime ottelussa täyttyi Atte Sihvosella ja Fallou Ndiayella, kun taas Ilvekseltä pelikieltoja kärsivät Felipe Aspegren, Seydine N’Diaye ja Mohammed Umar. Koskilaisille positiivinen uutinen on se, että Mehdi Boukassi on kuntoutunut ja perjantaina käytettävissä. Muita poissaoloja ei valkopaidoilla ole, joten valmennuksella on jälleen enemmän vaihtoehtoja tarjolla, kuin pöytäkirjaan mahtuu.

Haka pelasi viimeksi sunnuntaina, kun taas kotijoukkue on saanut huilata kaksi päivää pidempään. Tainion mukaan lyhyt viikko on hyödynnetty normaalia enemmän vastustajaan keskittyen.

– Nyt on keskitytty ehkä vähän normaalia enemmän vastustajaan. Meillä oli Lahti -pelissä hyviä juttuja. Saatiin luotua hyvin paikkoja, mutta niin vain se voittomaali ja tulos jäi uupumaan.

– Huomenna, kuten paikallispeleissä aina, pienet jutut on isossa roolissa. Se kumpi tahtoo enemmän, voittaa!

– Kaikki joukkueessa tietää pelin hengen ja sen mukaisesti me lähdetään taistelemaan siitä voitosta!

Ilveksen ennakko.

Ottelu on Ruutu+ -studiopeli ja lähetys alkaa kello 17.15.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT