Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Elias Mastokangas iloitsi maalista ja voitosta – ”Kyllä se maistui hyvältä”

FC Haka palasi voittojen tielle makeimmalla mahdollisella tavalla perjantaina, kun se kaatoi paikallisvastustaja Ilveksen 2-1. Hakan maalihanat avasi kesällä joukkueeseen paluun tehnyt Elias Mastokangas.

Haka dominoi ottelun alkua ja loi liukuhihnalta maalipaikkoja Ilveksen maalille. Lopulta 36 minuutin kohdalla Mastokangas pääsi tuulettamaan osumaa Logan Rogersonin ja Maissa Fallin tehtyä erinomaisen esityön.

– Kyllä se maistui hyvältä. Saimme ottelun alussa useita maalipaikkoja ja oli vain ajan kysymys milloin teemme maalin. Jätkät pelasivat niin hyvän paikan, ettei tarvinnut kuin juosta pallo maaliin, Mastokangas kertaa osumaansa.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Voitto katkaisi Hakan lähes kolmen kuukauden voitottoman putken. Mastokankaan mukaan voiton merkityksen huomasi heti maanantain harjoituksissa.

– Oli ihan erilainen fiilis voitetun ottelun jälkeen. Paljon oli hymyä treeneissä ja huomasi voiton tehneen hyvää. Meillä on hyvä joukkue ja vahva luotto itseemme. Tiedämme pystyvämme vielä saavuttamaan tällä kaudella hyviä asioita.

Viime kaudella Mastokangas siirtyi kesällä Hakaan loppukauden lainalla FC Interistä. Viime kesänä hän tuli mukaan joukkueeseen, joka taisteli kärkisijoista ja tällä hetkellä Haka taistelee sarjapaikastaan. Hän myöntää, että yleisessä ilmapiirissä on hieman eroja.

– Kyllä sen sillä tavalla jokapäiväisessä tekemisessä huomaa, että fiilis on vähän alempana ja muutaman tappion jälkeen pelaajat ovat pettyneitä ja allapäin. Sitten pelin tullessa taas sytytään. Tietenkin pettymyksestä on vaikeampi nousta ja siinä on eroa voiton jälkeen. Kaikki yrittävät eikä sen puutteesta voi kyllä ketään syyttää. Nyt saimme voiton ja kuten sanoin, niin se maistui kyllä.

Mastokangas jäi tällä kaudella vähälle vastuulle Interissä ja päätti katsoa muita vaihtoehtoja. Mastokangas viihtyi viime kaudella Hakassa ja paluu mustavalkoisiin oli helppo päätös.

– Tämä oli tuttu paikka ja tuttu ympäristö, ja tiesin jo mitä tuleman pitää. Tänne oli helppo sopeutua, kun oli tuttuja pelaajia paljon viime vuodelta. Oli todella mukava tulla takaisin ja minut on otettu hyvin vastaan, iloitsee Mastokangas.

FC Haka jahtaa voittoa seuraavan kerran perjantaina 11.8., kun IFK Mariehamn tulee Tehtaan kentälle. Ottelussa on isot panokset, sillä IFK on vain kaksi pistettä Hakaa perässä. Ottelu alkaa kello 18.00. Nähdään Tehtiksellä!

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT